Blog
Uluslar arası Eğitim Fırsatları

Global eğitim fırsatları hakkında bilginiz var mı? Daha doğrusu bu imkanların kariyerinize nasıl etki edeceğini biliyor musunuz?

Hangi Üniversiteden mecun olmuş olursanız olun, bulunduğunuz ülkeden farklı bir ülkede geçireceğiniz herhangi bir eğitim süreci akademik karnenize ciddi bir olumlu not olarak düşülecek ve hayatınızın geri kalanının şekillenmesinde etkili olacaktır. Özellikle eğitim standartları daha yüksek olan batı ülkelerinde alacağınız eğitimlerin mesleki yaşantınızda ciddi bir önemi olacaktır.

Ne yazık ki batıdaki eğitim sistemi, özellikle son 200 yıllık süreç içerisinde bizdeki eğitim süreçlerinden hayli ileridedir. Bilim, kültür, sanat, tarih vs. hemen her alanda batının mutlak üstünlüğünden söz etmek hiç de yanlış olmayacaktır. Tabii batı ülkelerinde okumak bir yana dursun, herhangi bir seyahat için dahi, yabancı dil bilmeniz gereklidir. Hatta eğitimlere kabul edilebilmeniz için uluslararsı standartlarda İngilizce başta olmak üzerei gideceğiniz ülkenin diline hakim olmanız gerekecektir.

Mevcut şartlar altında ulusl arası eğitim dili İngilizce'dir. Dünyanın her yerinde birinci yabancı dil olarak İngilizce eğitim verilir, Üniversitelerde akademik yabancı dil olarak İngilizce kullanılır. Kuşkusuz bunun sebebi, dünyanın hakim akademilerinin İngiliz ve Amerikan okulları olması ve kaynak metinlerin nerdeyse tamamının İngilizce yazılmış olmasıdır. Günümüzde sosyal bilimlerde dahi İngilizce yoğun olarak kullanılır. Örneğin, Türkiye'de çoğunlukla Farsça ve Arapça içeriğe sahip hukuki metinler, evrensel kavramlarla ifade edilemez ve modern eğitim vermekte olan Hukuk fakültelerinde İngilizceye de ağırlık verilmektedir.

Elbette bilim dilinin, bilim insanının ana dili olması esastır. Ancak, bilimi geliştiren unsurların tanım ve kavramlarına hakimiyet sahibi olabilmek için bu dilleri bilmek gereklidir. İngiliz ve Amerika'lılar, modern teknoloji ve bilimin mevcut şeklini almasında öncelikli rolü üstlenmiş olduklarından muhakkak ki hakim bilim ve teknoloji dili İngilizce olacaktır. Artık üzerinde tartışılmaya gerek olmayan bir husustur ki, Uluslar arası eğtiim dili İngilizcedir.

Uluslar arası eğtiim fırsatlarından faydalanabilmeniz için, değindiğimiz gibi konuşmacı düzeyinde yabancı dile hakim olmanız gerekir. Örneğin, İtalya'da eğitim alacak olsanız dahi, okulun yabancı dilinin İngilizce olmasından dolayı bir İngilizce yeterlilik sınavına alınırsınız ve sınavda başarı gösteremezseniz, ülkenizdeki akademik başarınız ne olursa olsun, eğitime kabul edilmezsiniz.  Bu sınavlar oldukça komplike sınavlar olup, başarı gösterenlerin iler düzey yabancı dil hakimiyetleri olduğunu gösterir.

Siz de uluslar arası eğitim fırsatlarından faydalanmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden İngilizce eğitimi almaya başlamalısınız.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54