Blog
Üniversite Tercihleri

Üniversite sınav sonuçlarının açıklandığı şu günlerde, elbette tüm üniversite öğrencisi adaylarının başlıca telaşı Üniversite Tercihleri olmaktadır. Pek çok öğrencimizin kafasında nereyi tercih edeceğine dair bir plan kaba taslak da olsa bulunmaktadır. Ancak sınav sonucu beklediği gibi gelmeyen öğrencilerin Üniversite Tercihleri sırasında hatalar yapması ve yanlış tercihlerde bulunarak istemediği bir bölüme yerleşmesi ihtimali bulunmakla birlikte, yapılan bazı hatalar nedeniyle, daha uygun bir bölüme yerleşebilecekken bu fırsat elden kaçırılmaktadır.

Üniversite Tercihleri süreci sınava hazırlık kadar önemli bir süreçtir. Bu süreçte dikkatli olunmalı ve rehber öğretmenlerden mutlaka destek alınmalıdır. Zira tercihler öğrencilerin her gün yaptığı ve uzman oldukları bir konu değilken, öğretmenler için bu sıradan bir uğraştır ve her yıl yaptıkları için deneyim ve uzmanlık sahibi olduklarını söylemek doğru olacaktır.

Tabii Üniversite Tercihleri sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da sırf yerleşmiş olmak için istemediğimiz bir bölümü yazmaktır. Bu hata yıllardır ülkemizde süregelen bir alışkanlıktır ve oldukça yanlıştır. Örneğin İngilizce öğretmenliği okumak istiyorsanız ve puanınız buna yetmediği için başka bir dilin edebiyat fakültesini yazıyorsanız, bu sizin için sıkıntılı bir sürecin başlangıcı olacaktır. Zira sevmediğiniz ve yapmaktan hayatınız boyunca hoşlanmayacağınız bir işi yürütmek durumunda kalacaksınız. Daha sonra yapacağınız okul değişiklikleri veya daha ilerideki mesleki değişiklikleri ise oldukça zor olacaktır. Bunun yerine hiç tercih yapmayıp, bir sene daha yeterince çalıştıktan sonra istediğinzi bölümü yazmanız çok daha doğru bir yöntemdir.

Bu noktada bir teknik husustan bahsetmek doğru olacaktır. Üniversite Tercihleri sırasında okumayacak olmanıza rağmen tercih yaptığınız okul ve fakülteye sistem tarafından yerleştirilmenizin sonrasında bu bölüme kayıt yaptırmazsanız bir sonraki sene puanınızdan kesinti yapılacaktır. Ayrıca gitmeyecek olmanıza rağmen tercih edip yerleştiğiniz için, sizin gerinizde kalan adayların belki de isteyerek yazdıkları bölüme ilk yerleştirmede girememesine neden olacaksınız. Bu nedenle, gitmek istemediğiniz bölümü lütfen yazmayınız.

Üniversite Tercihleri yapılırken, yüzdelik dilime göre planlama yapılmalıdır. Okulun bir önceki yıl öğrenci kaydettiği yüzdelik dilimine göre tercih yapmanız durumunda hatalardan büyük ölçüde arınmış bir tercih sıralaması yapmış olacaksınız. Tercih yaparken her leye rağmen uzman yardımı almanızı, puanınız yetmiyorsa bir sene daha çalışma yolunu tercih etmenizi öneririz.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54