Blog
Yanlış Öğrenme Bilmemekten daha zararlıdır

Mevcut bilgilerin, yeni öğrenileceklere ket vurması kavramı davranış bilimlerinin öğrenmeye etki eden faktörler sıralamasında önemli bir başlıktır. Mesela hiç düşündünüz mü, yöresel şive ile konuşanlar seneler geçse bile bunu terk edemezler. Elbette bunun fizyolojik sebepleri de vardır ancak, burada en önemli etken şüphesiz yerleşmiş davranışın terk edilemiyor olmasıdır. Benzeri biçimde sahip olduğumuz bir bilgiyi, bam başka bir veri ile değiştirmemiz de mümkün değildir, daha doğrusu oldukça zordur. Eğitim bilimlerinde en üzerinde en çok durulan konulardan birisidir, hatalı bilginin revize edilebilmesi konusu. Zira insan bir makine değildir ve ver biçimlendirmek konusu somut yöntemlerle mümkün olamamaktadır.

Gerek yabancı dil eğitimi, gerek teknik bilimler veya sosyal bilimlerde olsun, eğitim ilkelerinin stabilize edilmesi ve doğru verilerin mutlaka sağlıklı otoritelerce denetlenerek öğrencilere aktarılması büyük önem arz etmektedir. Zira hangi alanda eğitim veriliyor olursa olsun, eğitimin geri döndürülemez olumsuzluklara yol açma ihtimali vardır. Örneğin yanlış öğrenilen bir gramer kuralı bir daha asla değişmeyecek yerleşik bir probleme dönüşebilir ve yerleşik verinin revizyonu mümkün olmayabilir. Bu durumda alınan eğitimin verimsizliği bir yana dursun, üzerine konulacak hiçbir veri yerleşemeyebilir. Zira altyapıdaki bozukluk nedeniyle ilerleyen süreçteki veriler bireyin birikimi ile örtüşmeyecek ve reddedilecektir.

Sürekli bir eğitim süreci sağlayabilmek ve bireylerin hayat boyu öğrenme süreçlerine entegrasyonunu sağlayabilmek için, eski verilerin revize edilebilmesini sağlayacak temel eğitim metotları üzerinde çalışıyor olsa da, henüz ortaya çıkarılabilmiş bir kati yöntem söz konusu değildir. Hali hazırda evrensel olarak doğruluğu kabul görmüş veriler ve ilkeler ışığında eğitim vermek tüm eğitimcilerin ve eğitim kurumlarının görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Kesinlikle onaylanmamış ve eksik verilerin öğrencilere verilmemesi, asla öğrenci üzerinde deney yapılmaması gereklidir. Özellikle temel eğitim ve özel öğretimde ar-ge maksadıyla dahi öğrenci deneye tabi tutulamaz. Tabii bu arada yetkin olmayan eğitimci ve kurumlardan da bahsetmek gereklidir.

Özellikle Bakanlık denetimine tabi olmayan, yeterli bilgi ve deneyimi bulunmayan kurumlardan alınacak eğitimin verimliliği konusundan şüphe etmelisiniz. Mutlak suretle resmi ve kayıtlı kurumlarda eğitim alınız. Bu sayede yanlış öğrenme ihtimalini en aza indirir ve gelecekteki olumsuzluklardan sıyrılmış olursunuz.

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54