Blog
Franchising Nedir

Günümüzde dünyanın her yerinde bazı markaların bulunabildiğini görürüz. Gıda sektöründe daha çok dikkat çeken bu durum acaba, örneğin Amerikalı hamburger üreticisinin bizzat Türkiye’de bir şube açması şeklinde mi ortaya çıkıyor?

Elbette hayır. Hiçbir global marka sahibi dünyanın öbür ucunda şube açmaz. Yapılan, o ülkedeki girişimciye markasını ve ürünlerini kullandırmaktır. Elbette bunu yaparken belli bir bedel tahsil etmekle birlikte girişimciyi mal ve hizmetlerin sunumu noktasında kendi başına bırakmaz. Elbette tabelasını kullanan işletmeci için bazı sorumluluklar getirecektir. Tabii bunun yanında işletmenin eğitim işlerinden de Franchiser, yani marka hakkını veren sorumlu olacaktır. İşletmeci markanın vizyonu v misyonuna aykırı davranamaz ve marka imajına zarar getirecek hiçbir eylemde bulunamaz. Bununla birlikte markanın merkezinde hizmet nasıl sunuluyorsa birebir uygulamak durumundadır. Franchise (markayı kullanan) orijinal hizmeti sunmazsa lisansı iptal edilebilir.

Franchising modern dünyada en çok tercih edilen işletmecilik modelidir. Markalar geniş kitlelere pek çok şube ile hizmet vererek işletme hafızalarını ciddi biçimde geliştirir ve diğer bayilerinin bu deneyimden faydalanmasını sağlarlar.

Elbette francihser işletmeler global olmak durumunda değildir. Ülke veya şehir bazında çalışan bayilik veren işletmeler de bulunmaktadır. Örneğin Englishpark dil okulları, şimdilik Ülke çapında bayilik veren bir işletmedir ve hizmetlerini tüm ülke çapında yaygınlaştırmak için bu alanda franchise bayileri kabul eder. Hizmetlerimizi bizimle aynı standartlarda vermeyi kabul eden tüm girişimcilere, marka hakkı ve sistematik eğitim veriyoruz. Olabilecek en yüksek standartlardaki hizmetlerimizi verebilmek için senelerce beklemenize gerek yok. Hemen Englishpark ile franchising anlaşması yaparak senelerin birikimine hızlıca sahip olabilirsiniz.

Franchising sisteminde marka hakkının sahibi, işletmecinin gelirini paylaşmaz. Yapılacak sözleşmenin niteliklerine göre belli oranlarda veya matbu bir ücret ödenerek marka hakkı kullanılır. Bu oranlar ve ücretler her zaman bayinin sektöre bireysel olarak girdiğinde harcayacağından düşük olacaktır. Yani Franchising her şekilde işletmeci açısından büyük avantajlara sahiptir. Düşünün ki marka imajı oluşturmak, müşteri portföyü geliştirmek ve sisteminizi oturtmak için senelerce çaba harcamanız gerekmeyecek ve yatırımınızı yapar yapmaz kar etmeye başlayacaksınız. Bu da benzersiz bir avantaj olarak büyük faydanıza olacaktır.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54