Blog
Dil Okulu Nasıl Açılır

Dünyanın her yerinde okul veya kurs açmanın farklı prosedürleri olmasına karşın, eğitimin evrensel ilkeleri olduğundan, en azından fiziksel koşullar hemen hemen aynı olacaktır. Örneğin ülkemizde, Avrupa birliği müttesebatına uygun eğitim ilkeleri benimsenmişken, ülkemize has bazı koşullar, revize ve modifiye edilerek uygulanmaktadır. Zira katılma aşamasında olduğumuz Avrupa Birliği kural ve prosedürlerinin benimsenmesi, birliğe katılım için zorunlu faktörlerdir. Bu süreç başladıktan sonra, eğitim kurumu açmak konusunda bir miktar ağır şartlar gündeme gelmiş ve açılış ve işletmecilik sürecinde denetimler artarak standartların yükseltilmesi öngörülmüştür. Bu nedenle ülkemizde eğitim kurumu açmak için yönetmeliklere tam hakimiyet gereklidir.

Dil okulu kavramı ülkemizde kanun nezdinde biraz farklı yorumlanmaktadır. Zira “Okul” milli eğitim yasasına göre farklı bir standarttır ve dileyen herkesin, istediği zaman kaydolabildiği okullar söz konusu değildir. Dil okulu tabela ismiyle çalışan her işletmenin Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki sıfatı, özel muhtelif kurstur. Yani dil okulu dediğimizde, aslında dil kursunu işaret etmiş oluruz. Bakanlığın belirlediği şartlara uygun şekilde özel kursları diploma değil, kurs bitirme belgesi ve sertifika verirler. Bu belgeler de bakanlık onaylıdır. Ancak zorunlu eğitimin yerine kullanılamaz. Bu kurumların açılıp işletilmesi noktasında da ciddi sınırlamalar mevcuttur.

Özel öğretim kurumları kanunu içerisinde yer alan ilgili çerçeve yasa kapsamında tüm eğitim kurumlarının sahip olması gereken fiziksel koşullar detaylı biçimde belirlenmiştir ve kurum bu standartların dışına hiçbir şekilde çıkamaz. Daha doğrusu bu koşulların dışında bir eğitim kurumu için ruhsat alamaz. Aynı şekilde kurumun faaliyetleri süreci içerisinde de pek çok sınırlama ve kural mevcuttur. Eğitim kurumları kurum sahibinin istediği biçimde yönetilemez. Yine kanunun koyduğu standartlara uyulması gereklidir.

Açılış için tabi olunması gerekli kanuna hakim değilseniz, kurum açmanız çok zordur. Aynı biçimde bir rehberiniz olmadan kanun ve yürürlükteki teamüllere uygun bir faaliyet süreci geçirmeniz de hayli zordur. Bu nedenle yaygın bir dil okulundan franchise almanız faydanıza olacaktır. Örneğin Englishpark Dil Okulları gerekli şartları sağlayan girişimcilere marka hakkı vermekte, kuruluşta ve faaliyet sürecinde prosedürlerle ilgili tam destek vermektedir.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54