Blog
Öğretmenler için 15 Tehlikleli Öğüt - 1. Bölüm

1.            İdari konuları kendi kendinize çözmeye çalışın.

Özel Öğretim Kurumlarının pek çok öğrencisinin orada olma olma sebebi, idarenin çok net çizgilerle görev devri yapmaması, kurumsal çizgisini korumasıdır. Örneğin 1 saat daha uyumak için 13:00 deki öğrencinizi 14:00 e kaydırmanız bir şekilde kurumsal çizgiyle örtüşmez, zira aynı eylemi öğrencinin yapmasına izin hiçbir kurum izin vermez. Kaldi ki saat  13:00 de hala uyuyor olmak patolojik bir durumdur. Sonuç olarak bu eylem idarenin otoritesine direkt müdahaledir. Öğrencinin nazarında bütün kurumun imajını sarsacaktır. Hiçbir Kurum buna izin vermeyecektir.

2.            Öğrencinizle akraba ve/veya arkadaş olun.

Elbette öğrencinizle samimi olmak, onunla rahat iletişim kuruyor olmak önemlidir. Çok zaman iletişimin etkinliği, eğitimin etkinliğini artırır. Ancak Öğretmen sınırları olan bir disiplin; bir EKOL olmak zorundadır. Saygı ve hayranlık yerine, arkadaşlık sevgisi duyulmaya başlandığı nokta, öğretmenin etkinliğini yitirdiği noktadır. Bu noktadan sonra öğrencinin üzerinde kurmaya çalışacağınız her türlü otorite geri tepecek, hatta duygusal reaksiyonlara sebep olacaktır. Sonuç olarak bu öğrenci yitirilmiş demektir.

3.            Derslerinize mümkünse hep geç kalın.

Öğrencilerinizin “aptal” olmadığı çok açıktır. Hiç kimseye;  özellikle öğleden sonra başlayan mesainize gecikme nedeninizi kabul ettiremezsiniz. Bir gün mutlaka tepki gösterilecektir.

4.            Derse girmeden hemen önce sigara için hatta kokan yiyecekler tüketin, yıkanmayın, ter kokun, veya aç gezin nefesiniz koksun.

Bilirsiniz kokanlar, koktuklarını bilmezler. Sigara ve bilakis kokabilecek yiyecekler örn: sosis, salam veya sucuk ihtiva eden tostlar ve sandviçler hele ki midede bir süre bekledikten sonra dayanılmaz kokular haline gelirler ve ister istemez yayılırlar. Bunun yanında aç olmak da korkunç kokular salmanıza neden olur. Tüm bunların ötesinde öyle bir koku vardır ki işte o koku, öğrencinizin dersi tamamlamadan dersi bırakmasına sebep olur: Ter kokusu. Çoğu zaman az yıkanmak veya kirli kıyafetlerle gezmekten kaynaklanan bu kokuları, birebir ders ortamında saklamanın hiçbir yolu yoktur. Ve gerçekten iğrençtirler.

5.            Kendinizi geliştirip güne yetişmek yerine öğrencinin sizin ayarınızda kalmasını isteyin.

Modern kurumlarda temel felsefe boynuz kulağı geçecek anlayışıdır. Bütün öğrencilerimiz en az bizler kadar bilgi ve beceriye sahip olmalıdır. Bunun yanında bizler de her gün kendimizi geliştirip çağa uygun metodlar geliştirmek, öğrencileri bir üst seviyeye çıkarmak için çalışmalıyız. Aksi halde öğrenciniz kendi ihtiyaçlarını karşılayacağını düşündüğü başka bir merciyi mutlaka bulacaktır.

6.            Kendinizi vazgeçilmez, dayanılmaz, eşsiz ve muhteşem birey olarak görün.

Toplumun neredeyse tümünde mütevazi şahıslar sevilirler. Öğrencinize kendinizi –öyle olsanız dahi- dünyanın en iyisi şeklinde tanımlarsanız, baştan kaybettiniz demektir. Kaldı ki “ben oldum” beyanı bir müzisyenin en son telaffuz etmesi gereken cümledir. Ayrıca kibir, iş ortamınızın tamamında kaçınmanız gereken bir davranıştır. Öyle ki bir anda onlarca kişinin içinde yalnız kalma ihtimaliniz çok yüksektir. Kurumlar özellikle kibirli kişilerle çalışmamayı tercih eder. Ancak değinilmesi gereken çok önemli bir husus ise Kibir ile kendine güven olgusunun karıştırılmaması gerektiğidir. Elbette öğretmen kendine güvenmelidir. Ancak o ince çizgi asla aşılmamalıdır.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54