Blog
Yabancı Dil Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük büyük fark etmeksizin herkesin yabancı dil öğrenmek için çabaladığı bu dönemde insanların karşısına pek çok farklı dil kursu çıkıyor. Peki dil kursu tercih ederken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bir dil kursunun ve bu kursun verdiği eğitimin kalitesi nasıl anlaşılıyor? İçeriğimizde yer alan bilgilere dikkat ederek kendinize en uygun dil kursunu seçebilirsiniz.

Dil Kursu Tercihinde En Önemli Kriter: Öğretmenler

Bir kurumun vizyonu ve misyonu ne kadar kaliteli olursa olsun dil kurslarında eğitimin en büyük belirleyicisi yabancı dil öğretmenleri oluyor. Türk eğitmenlerin yanı sıra hedef anadilinizde eğitim veren “native” öğretmenlerin de kurumda bulunması gerekiyor. Özellikle konuşma ve dinleme gibi yeteneklerin gelişiminde yabancı öğretmenlerin çok büyük bir etkisi bulunuyor. Özellikle ülkemizde yabancı dil konusunda insanlarda büyük bir çekingenlik söz konusu oluyor. Yabancı dil kursuna kayıt yaptıran insanlar dahi ders sırasında hata yapmaktan korkuyorlar. Eğitimden sorumlu olan öğretmenin tüm sınıfı rahatlatması ve onları konuşmaya teşvik etmesi gerekiyor.

Yani yabancı dil eğitmenlerinin yalnızca yabancı dil bilmesi yeterli olmuyor. Öğretim üzerine çeşitli eğitimler almış olması ve kendine has öğretim teknikleri geliştirmiş olması gerekiyor. Bu sebepten herhangi bir kursu tercih etmeden önce yabancı dil öğretmenleri hakkında detaylı sorular sormalı, mümkünse bir deneme dersine girmeli ve anadili Türkçe olmayan eğitimcilerin derslerinize gireceğinden emin olmalısınız.

Dil Kursunun Tecrübesi de Eğitim Kalitesini Etkiliyor

Bir dil kursu aralıksız 10 yıldır eğitim veriyorsa artık saygınlık kazanmıştır ve potansiyel müşterilerine başarı istatistiklerini pratik bir şekilde sunabilir. Ancak henüz yeni kurulmuş bir dil kursunun müşterilerine sunabileceği herhangi bir istatistik ya da başarı söz konusu değildir. Ayrıca kursların eğitim süresi arttıkça bu alandaki tecrübeleri de artmaktadır. Uzun süreler boyunca öğrencilerine hizmet veren dil kursları, geliştirdikleri eğitim metotlarıyla muadillerinden sıyrılır. Yabancı dil kursu tercihinde dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de tam olarak bu sebeplerden dil kursunun tarihidir.

Eğitim Materyalleri de Kalite Konusunda Önemli Faktörlerden

Kurumsal dil kursları, hem muadillerinden sıyrılmak hem de öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmak amacıyla kendi eğitim materyallerini hazırlıyorlar. Neredeyse her dil kursunun kendine ait bir müfredatı ve eğitim tarzı bulunuyor. Bu müfredat ve eğitim tarzı, eğitim materyallerine ne kadar başarılı aktarılırsa kurslarda verilen eğitim de bu oranda iyileşiyor. Dil öğrenimi yalnızca kitap üzerinden gerçekleşemeyeceği gibi yalnızca konuşarak da tamamlanamıyor. Hazırlanan eğitim materyallerinin aynı anda hem yazma hem okuma hem dinleme hem de konuşma etkinlikleri içermesi gerekiyor. Ayrıca dil öğrenimini çok daha keyifli ve basit hale getirmekten eğitmenler kadar eğitim materyalleri de sorumlu oluyor. Bu sebepten bir dil kursu tercihi yapmadan önce eğitim materyallerini incelemeyi talep edebilirsiniz.

Yabancı Dil Kursunun Olmazsa Olmazlarından: Eğitim Planı

Tüm yabancı dil kurslarının kendine has bir eğitim planı bulunuyor. Bazı kurslar ağırlığı konuşma ve dinleme gibi aktif yeteneklere verirken bazı kurslar ise gramer ve kelime konularına daha çok önem veriyor. Bir dil kursu tercih ederken öncelikle ne öğrenmek istediğinizi ve hangi konularda eksik olduğunuzu belirlemeniz gerekiyor. Bazı kurslar, standart eğitim planlarının haricinde doğrudan konuşma ya da gramer gibi spesifik konuların daha ağırlıkta olduğu planları da öğrencilerine sunabiliyor. Eğer gramer ve kelime gibi konularda başarılı olduğunuzu düşünüyorsanız ancak dinleme ve konuşma gibi aktif konularda kendinizi yetersiz hissediyorsanız, bu özel eğitim planına sahip dil kurslarını tercih edebilirsiniz. Eğer yabancı dil öğrenimine sıfırdan başlamayı düşünüyorsanız eğitim alacağınız kursun eğitim planını mutlaka incelemeli ve her konuya eşit derecede önem verildiğinden emin olmalısınız.

 

Kulüp Etkinlikleri de En Az Standart Dersler Kadar Önemli

Dil kurslarının birçoğu kulüp etkinliklerini öğrencilerine ücretsiz bir şekilde sunuyor. Kulüp etkinlikleri, yabancı dil öğrenimi konusunda en az planlı dersler kadar etkili oluyor. Bir sınıfta 10 kişi bulunuyor ve bir ders 1 buçuk saat kadar sürüyorsa kişi başına ortalama 9 dakikalık zaman ayrılıyor. Kulüplerde ise hem öğrenci yoğunluğu daha düşük oluyor hem de derslerinize ek olarak çeşitli aktiviteler gerçekleştirebiliyorsunuz. Konuşma kulüplerinde bir ders saati boyunca yalnızca konuşabilir ya da yazma kulüplerinde yabancı dilde yazma yeteneğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Standart derslerde aynı anda hem gramer hem konuşma hem dinleme hem de kelime yetenekleriniz gelişirken kulüp etkinliklerinde örnekte de gördüğünüz gibi spesifik kazanımlara yer veriliyor. Tercih edeceğiniz dil kursunda kulüp aktivitelerinin bulunuyor olması ve bu aktivitelerden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor olmanız da önemli bir husus olacaktır.

Kurum Binası da Eğitim Kalitesini Etkileyen Hususlardan

Tercih skalasında yukarıda sıralanan hususlardan daha aşağılarda bulunsa da kurum binalarının kalitesi de öğrencilerin eğitimini etkiliyor. Tabii ki de kurum binasının öğrenciye en büyük etkisi, konforlu bir sınıf ortamı sağlamak oluyor. İyi ayarlanmış masa ölçüleri, rahat sandalyeler, dışarıdan ses girmeyecek şekilde tasarlanmış sınıflar, akıllı tahtalar ve projeksiyonlar ders ortamında öğrencilerin konforunu artırıyor ve dikkatlerinin dağılmasını önlüyor. Ayrıca eğitimlerin teknolojik aletlerle desteklenmesi, öğrenim sürecini çok daha efektif ve eğlenceli bir hale getiriyor. Ders sırasında çeşitli videolar izlemek, yabancı dilde metinler dinlemek ve eğitimin görsellerle desteklenmesi yabancı dil öğrenimini kolaylaştırıyor. Eğitim alacağınız dil kursunda öğreniminizi destekleyecek bir sınıf ortamının sağlandığından emin olmalısınız.

Tüm Bunların Bir Arada Bulunduğu Dil Kursu: English Park!

English Park, yabancı dil sektöründeki köklü tarihiyle yabancı dil öğrenmek isteyen insanların baş vurduğu ilk kurslar arasında yer alıyor. English Park’ta yabancı dil eğitimi veren öğretmenler, öğretim tecrübelerinin yanı sıra yenilikçi fikirleriyle de yabancı dil eğitim sürecini çok daha efektif bir hale getiriyor.

English Park’ta çeşitli ders planlamaları bulunuyor. Eğer sıfırdan yabancı dil öğrenmek istiyorsanız standart ders planını, doğrudan konuşma odaklı bir eğitim almak istiyorsanız hızlı ders planlarını tercih edebiliyorsunuz.

English Park’ta öğrencilere sunulan tüm ders materyalleri, alanında yetkin eğitmenler tarafından hazırlanıyor ve detaylı bir kontrol sürecinden geçiriliyor. Bu materyaller ile yabancı dil öğrenmek çok daha keyifli bir hal alıyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak English Park’ta speaking ve writing kulüpleri de kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor.

Eğer sizler de yabancı dil öğreniminizi sağlam temeller üzerinde kurmak ve hedeflediğiniz yabancı dili eksiksiz bir şekilde öğrenmek isterseniz English Park’ı tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak eğitim planları hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlgili bağlantı: https://www.englishpark.com.tr/kategori/50/genel-ingilizce-Egitimimiz-Hakkinda

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54