Blog
İngilizce Öğrenme Teknikleri

İngilizce öğrenme teknikleri özellikle hiç İngilizce bilmeyen kişiler tarafından araştırılıyor. Peki gerçekten İngilizce öğrenme sürecini kolaylaştıran teknikler bulunuyor mu? Aslında İngilizce de dahil hiçbir yabancı dili “kolay” bir şekilde öğrenmek mümkün değildir. Ancak yine de dil eğitiminde bazı kestirme yollar vardır. Tabii ki de hızlı İngilizce öğrenme taktikleri arasında en efektif ve en popüler olanı, yurt dışında dil eğitimi almaktır. Ancak birçok insanın yurt dışında dil eğitimi almak için ne vakti ne de bütçesi vardır. Açık bir şekilde konuşmak gerekirse “kolay” İngilizce öğrenme taktikleri diye bir şey yoktur. Fakat İngilizce öğrenim sürecinizi çok daha efektif bir şekilde yönlendirmenizi sağlayacak pek çok teknik bulunur.

En Etkili İngilizce Öğrenme Tekniği: İngilizce Seviyesini Belirlemek

İnsanların İngilizce öğrenirken yaptığı en büyük hata, materyalleri ya da öğrenim programlarını İngilizce seviyelerini göz önünde bulundurmadan planlamak oluyor. Eğer İngilizcenizi sağlam temeller üzerine kurmak ve çok daha hızlı ilerlemek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey seviyenizi belirlemek. Seviye belirleme için internet üzerinde pek çok farklı sınav türü bulunabiliyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak online seviye belirleme sınavına ulaşabilirsiniz.

İlgili bağlantı:https://www.englishpark.com.tr/seviye_tespit_detay

Online olarak yapabileceğiniz seviye belirleme sınavları yalnızca kelime ve gramer bilginizi ölçüyor. Ancak İngilizce, gramer ve kelime bilgisinin çok daha ötesinde oluyor. Gramer ve kelime haricinde dinleme, okuma, yazma ve konuşma yeteneklerinizi de çeşitli yöntemlerle sınamanız gerekiyor. Eğer seviyenizin ne olduğunu ve hangi dil yeteneklerinizin zayıf olduğunu bilirseniz kendiniz için çok daha sağlıklı bir öğrenme planı oluşturabilirsiniz.

Tüm Dil Yeteneklerini Aynı Anda Geliştirmek

Etkili İngilizce öğrenme tekniklerinin en kilit noktası bu konu oluyor. Seviye belirleme testleri aracılığıyla hangi konularda eksikleriniz olduğunu öğrenip kendinize bir öğrenme planı oluşturmanız gerekiyor. Öğrenme planında mutlaka tüm dil yeteneklerine ayrı ayrı yer vermeniz gerekiyor. Dinleme, yazma, okuma, konuşma, gramer ve kelime konularında özel bir çalışma planı hazırlamanız aslında sizler için en önemli İngilizce öğrenme tekniği olacaktır.

İngilizce Yazma Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

İngilizce yazma yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız tabii ki de yapmanız gereken ilk şey bol bol pratik yapmaktır. Ancak İngilizceyi evde öğreniyorsanız muhtemelen yanlışlarınızı düzelten kimse olmayacaktır. Peki yaptığınız yanlışları nasıl anlayabilir ve nasıl düzeltebilirsiniz? Aslında bunun iki yolu bulunuyor.

Bunlardan ilki; internet tarayıcınıza Grammarly adındaki uygulamayı eklemek oluyor. Grammarly; İngilizce metinlerdeki gramer ve kelime hatalarını çözümlüyor, kullanıcılara bunların doğrusunu gösteriyor. Ayrıca yazmış olduğunuz İngilizce metinleri okunabilirlik açısından denetliyor ve bunlara göre bir puanlama yapıyor. Ücretsiz sürümünde yalnızca yanlışları düzeltirken ücretli planlamalarda çeşitli yazım eğitimlerine de yer veriliyor.

İkinci yöntem ise, kendinize yabancı bir arkadaş edinmek oluyor. Daha önce de söylediğimiz gibi İngilizce writing yeteneğinin gelişmesinde en büyük etken pratiktir. App store ya da Google play üzerinde pek çok ücretsiz arkadaşlık uygulaması bulabilirsiniz. Bu uygulamaları kullanarak kendinize yabancı bir arkadaş edinebilir, onunla düzenli olarak iletişim kurabilir ve writing yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bu arkadaşınız sizlere yaptığınız yanlışlar konusunda da yardımcı olabilir.

ingilizce-writing

İngilizce Okuma Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Söz konusu İngilizce olduğunda konuşmak ile okumak arasında neredeyse hiçbir fark yoktur. Ortadaki tek fark, konuşurken cümleleri sizin oluşturmanızdır. Eğer kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini bilmezseniz okuma yeteneğiniz de konuşma yeteneğiniz gibi pek yeterli olmayacaktır. Okuma yeteneğinizi geliştirmek için öncelikle sosyal medya araçlarını kullanabilirsiniz. Sosyal medya araçları artık hayatımızda önemli bir yer kaplıyor, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşayan insanlar ortalama günde 2 saatini sosyal medyada geçiriyor. Sosyal medyada geçirilen bu zamanı İngilizce yeteneklerini geliştirmek için kullanmak mümkündür. Yapmanız gereken yalnızca İngilizce dilde yayın yapan hesapları takip etmek ve bu hesapların paylaştığı gönderileri inceleyerek okumaktır.

Reading yeteneğini geliştirmek için metinleri mutlaka sesli olarak okumalısınız. İngilizce bir metni içinizden okuduğunuzda neredeyse hiç hata yapmaz ve kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz edersiniz. Ancak sesli okuduğunuzda pek de öyle olmadığını görürsünüz. Okumayı hızlandırmak, kelimeleri doğru telaffuz etmek ve metinleri doğal bir şekilde okumak için alıştırma yaparken mutlaka sesinizi kullanmalısınız. Sesli bir şekilde okuma yaparken telaffuz etmeyi başaramadığınız kelimeleri belirleyebilir ve bu kelimelere daha çok çalışabilirsiniz.

ingilizce-reading

İngilizce Dinleme Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

İngilizce öğrenme sürecinde en çok eğlendiren aktivite şüphesiz dinleme etkinlikleridir. Dinleme yeteneğinizi geliştirmek için yapmanız gereken yalnızca İngilizce dilinde şarkılar dinlemek, dizi ve filmler izlemektir. Ancak bunları gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Tüm bu aktiviteler bir hayli eğlenceli ve keyifli olduğundan bunları gerçekleştirirken dikkat dağıtan pek çok unsur bulunuyor. Mesela müzik dinlerken kendinizi müziğin ritmine kaptırıyor ve sözlerine kulak vermiyorsanız bu muhtemelen İngilizce öğreniminize hiçbir fayda sağlamayacaktır. Aynı şekilde dizi ve filmlerde altyazıya odaklanıyor ve aktörlerin ağızlarından çıkan cümlelere dikkat etmiyorsanız bu da pek yararlı olmayacaktır.

Dizi, film ve müziklerle İngilizce öğrenimini desteklemek için yapmanız gereken ilk şey, odaklanmaktır. Yalnızca filmde yaşanan olaylara ya da müziğin ritmine değil, bu yapımlarda anlatılmak istenen şeylere odaklanmalısınız. Müziğin sözlerini dinlemeli ve hatta bunları tekrar etmelisiniz. Zaman geçtikçe dinlediğiniz müziklerde yer alan sözleri zihninizden çevirmelisiniz.

ingilizce-listening

İngilizce Gramer Nasıl Öğrenilir?

İngilizce öğrenme teknikleri arasında en tartışmalı olanı gramer konusudur. Bazı eğitimciler gramerlerin ezber yöntemiyle öğretilmesini tercih ederken bazı eğitimciler ise bunların çeşitli aktiviteler aracılığıyla öğrenilmesini tercih eder. Eğer İngilizceyi çeşitli sınavlara hazırlanmak amacıyla öğreniyorsanız gramer konusunda eksiksiz olmanız gerekiyor. Bu da bol bol gramer alıştırması yapmak, tüm bunları ezberlemek ve çeşitli testlerle öğrenim sürecini desteklemek anlamına geliyor. Ancak günlük konuşma dili için gramer öğreniyorsanız her gramer kuralının tüm detaylarını bilmek zorunda değilsiniz.

Seviyenizi tespit edip dil yeterliliği konusunda eksiklerinizi belirledikten sonra kendinize gramer konusunda bir öğrenim planı oluşturabilirsiniz. Öğrenim amacınız ne olursa olsun gramer kurallarını öğrenirken bunları yalnızca ezberleyip geçmemelisiniz. Öğrendiğiniz gramer kurallarını her gün tekrar etmeli, yeni öğrendiğiniz kelimeleri bu gramer yapılarıyla cümlelere dökmeli ve hatta konuşma pratiği yaparken dahi bu kuralları kullanmalısınız. Unutmayın, en kolay İngilizce öğrenme tekniği sürekli tekrar yapmaktır.

İngilizce Kelime Ezberleme Yöntemleri

İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin hiç sevmediği bir konu varsa o da şüphesiz kelime ezberlemektir. Ancak pek yaygın olmasa da kelime ezberlemenin oldukça efektif ve keyifli yöntemleri vardır. Bunlardan ilki, kelime kartları hazırlamaktır. Özellikle gün içerisinde toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler için kelime kartları hazırlamak adeta bir zorunluluktur. Eğer İngilizce öğrenmek istiyorsanız ancak bir işte çalışıyor ya da üniversitede okuyorsanız muhtemelen pek fazla boş vaktiniz olmayacaktır. Toplu taşıma araçlarında geçen zamanı kelime kartları ile değerlendirebilir, kelimeleri kolay bir şekilde ezberleyebilirsiniz. Kelime kartlarıyla kelime ezberlerken zihninizden devamlı olarak bu kelimelerle cümle kurmalı ve bu kelimeleri bazı şeylerle bağdaştırmalısınız. Eğer kelimeleri örnek cümleler içerisinde görürseniz ya da bu kelimelerle bir cümle oluşturursanız öğrenme hızınız çok daha yüksek olacaktır.

Kelime kartlarıyla İngilizce kelime öğrenimini oyunlaştırmanız da mümkündür. Çevrenizde İngilizce öğrenmek niyetinde olan bir arkadaşınız varsa onunla kelime alışverişi yapabilir, kendi içinizde soru – cevap tarzı oyunlaştırmalar yapabilirsiniz. Kelime kartlarının demode olduğunu düşünüyorsanız telefon uygulamalarından da yardım alabilirsiniz. Kelime ezberlemenizi kolaylaştıracak pek çok telefon uygulaması bulunuyor.

Nasıl İngilizce Konuşulur? İngilizce Konuşamayanlar Ne Yapmalı?

Türkiye’de İngilizce öğrenmek isteyen kişilere “İngilizcenin en zor yanı nedir?” tarzında bir soru sorarsanız alacağınız cevap muhtemelen “konuşmak” olur. Türkiye’de okullarda verilen eğitimlerin niteliksizliğinden dolayı pek çok insan İngilizceyi doğru bir şekilde konuşamıyor. Hatta pek çok insan İngilizce konuşmaya çekiniyor! İngilizce konuşma yeteneğini geliştirmek için yine diğer tüm konularda olduğu gibi pratik yapmanız gerekiyor. Yanlış yapmaktan çekinmemeli ve hatta bol bol yanlış yapmalısınız. İngilizce konuşacak herhangi bir arkadaşınız bulunmuyorsa kendi kendinize konuşmalı, konuşmanızı ses kaydına almalısınız. Eğer konuşmanızı kayıt altına alırsanız yaptığınız tüm hataları gözlemleyebilir ve sonrasında bu hataları giderebilirsiniz.

Tüm bu İngilizce öğrenme tekniklerinize dikkat ettiğiniz sürece evinizde kendi kendinize yabancı dil öğrenebilirsiniz. Ancak bu şekilde yabancı dil öğrenmek bir hayli zor olacaktır. Peki en etkili İngilizce öğrenme tekniğini öğrenmek ister misiniz? Tabii ki de English Park’tan dil eğitimi almak! English Park’a başvurduğunuz takdirde öncelikle seviye tespit sınavınız yapılır ve sonrasında seviyenize uygun bir eğitim planı oluşturulur. Sınıf arkadaşlarınızın tamamı sizin seviyenizde olacağından sınıf ortamında herhangi bir eşitsizlik ya da problem ile karşılaşmazsınız. Ayrıca English Park’ta görev alan eğitmenler, standart öğretim metotlarını terk etmiş eğitimcilerdir. Yani bu sınıflarda ders aldığınızda karşılaşacağınız eğitim modeli sizi şaşırtacaktır. Alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim planı ve eğitim materyalleri ile oldukça hızlı ve keyifli bir öğrenim sürecine tanıklık edebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak writing ve speaking gibi kulüplere de kurum bünyesinde yer verilmektedir. Eğer bir konuda eksik olduğunuzu düşünüyorsanız bu kulüplere katılarak kendinizi geliştirebilir ve eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

English Park’ın etkili İngilizce öğretim planları hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

İlgili bağlantı: https://www.englishpark.com.tr/kategori/50/genel-ingilizce-Egitimimiz-Hakkinda

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54