Blog
İş İngilizcesi Nasıl Öğrenilir?

Globalleşen ve gelişen dünya sebebiyle İngilizce bilmek adeta bir zorunluluk haline geldi. İngilizce günlük hayatta dahi insanların karşısına çıkarken özellikle iş kollarında artık işverenler tarafından adeta şart koşuluyor. Hal böyle olunca pek çok insan iş İngilizcesi öğrenmek istiyor ve bunun için çeşitli yollar deniyor. İş İngilizcesi nasıl öğrenilir merak ediyorsanız yapmanız gereken yalnızca içeriğimizin geri kalanını dikkatli bir şekilde okumak ve mümkün olduğunca bunları uygulamaya çalışmak. Ayrıca içeriğimizin son paragrafında yer alan bonus bilgilendirmenin de seni mutlu edeceğini düşünüyoruz. Keyifli okumalar!

İş İngilizcesi Nedir? Nasıl Öğrenilir?

İş İngilizcesi, günlük İngilizce diline oranla çok daha teknik ve çok daha ağdalıdır. İş İngilizcesi genel olarak iş yerlerinde, iş maillerinde, fuarlarda ve yetkin çalışanlar arasında kullanıldığından teknik olmak zorundadır. Özellikle kurumsal markalarda çalışmak isteyen yeni mezunlar ve kariyerlerinde yükselmek isteyen kişiler sıklıkla iş İngilizcesi nasıl öğrenilir şeklinde aramalar yapmaktadır.

İş İngilizcesi için en etkili öğrenme yöntemi, genellikle bir kursa gitmektir. Bu jargon günlük konuşma dili gibi olmadığından internet üzerinden gerekli kaynaklara ulaşmak bir hayli zordur. Yani iş İngilizcenizi, standart İngilizce yetenekleriniz gibi ücretsiz kaynaklar üzerinden geliştirmek pek mümkün değildir. Bunun sebebi, internet üzerinde yer alan kaynakların bir hayli dağınık ve eksik olmasıdır. Öncelikle iş İngilizcesi öğrenmek istiyorsanız mesleğiniz ve sektörünüz doğrultusunda bir kurs tercihi yapmalısınız. Birçok İngilizce kursunda genellikle iş İngilizcesi programları meslekler dahilinde özelleştirilmiştir.

Eğer iş İngilizcenizi kursa gitmeden geliştirmek ya da kursa ek olarak çeşitli materyallerle desteklemek isterseniz hemen aşağıda yer vereceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

 

1 – İş İngilizcesine Yönelik Programlar İzleyin

İnternet üzerinde doğrudan iş İngilizcesine yönelik olmasa da içerisinde iş İngilizcesi kullanılan pek çok program bulunuyor. Finans programları, teknoloji programları, siyaset ve politika programları, kişisel gelişim videoları, TED Talks ve girişimci platformları iş İngilizcesinin yoğun olarak kullanıldığı başlıca mecralar arasında yer alıyor. Tüm bunlara internet üzerinden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

2 – İş İngilizcesine Yönelik Okumalar Yapın

Birinci maddede sıraladığımız tüm o konularda yazılı olarak yayın yapan kuruluşlar da bulunuyor. Özellikle kendi sektörünüze ve kendi mesleğinize yakın olan kuruluşları takip ederek iş İngilizcesi öğreniminizde adeta bir sıçrama etkisi yaratabilirsiniz. Günlük konuşma dili gibi olmadığından bu jargonu öğrenirken yazılı kaynaklardan faydalanmak bir hayli önemli ve etkili oluyor.

3 – İngilizce Dilinde Yayın Yapan Dergileri Okuyun

İlk iki maddede de olduğu gibi bu maddede de hedefiniz mümkün olduğunca kendi mesleğinize ve kendi sektörünüze yakın olan dergileri seçmek. Bu dergileri okuyarak hem sektörünüzdeki yeniliklerden hem de sektörünüzün İngilizce jargonundan haberdar olabilirsiniz. Bu aktiviteden maksimum verim almak için bilmediğiniz her kelimeyi ve her cümle kalıbını not etmeli, sonrasında ise bunlara çalışmalısınız. Ancak kesinlikle bu kelimeleri ezberlemekten kaçınmalı ve çeşitli aktivitelerle bunları öğrenmeye çalışmalısınız. Bir gün önce öğrendiğiniz ve kelime defterinize kayıt ettiğiniz bir kelimeyle ertesi gün bir cümle oluşturmak muhtemelen o kelimeyi bir daha asla unutmamanızı sağlayacaktır.

4 – İngilizce Düşünün

Amacınız ne olursa olsun kendinizi İngilizce düşünmek konusunda geliştirmeniz gerekiyor. Gerek günlük konuşma dili olsun gerek iş İngilizcesi olsun Türkiye’de pek çok insan İngilizce düşünmeyi bilmediğinden akıcı bir şekilde konuşamıyor. Her gördüğünüz İngilizce cümleyi çevirmekten vazgeçmeli ve doğrudan anlamaya çalışmalısınız. İngilizce bir cümle kurmak için önce Türkçe cümle kurmak ve bunu İngilizceye çevirmek adeta basit bir işi zor hale getirmektir ve Türkiye’deki pek çok insan bunu yapar. Eğer siz de İngilizce konuşmak için bunu yapıyorsanız bir an önce bırakmalısınız.

5 – Öğrendiklerinizi Tekrar Edin

Söz konusu iş İngilizcesi olduğunda sizleri yoğun bir öğrenme süreci bekliyor olacak. Pek çok teknik kelimeyle ve cümle kalıbıyla karşılaşacaksınız, tüm bunları hızlı bir şekilde öğrenmek zorundasınız. Çünkü her gün bu kelimelere ve cümle kalıplarına yenileri eklenecek. Bu sebepten günlük olarak öğrendiklerinizi tekrar etmeli ve mümkünse her boş vaktinizde iş İngilizcesi öğreniminize zaman ayırmalısınız.

Yeni öğrendiğiniz kelimeleri ezberlemeye çalışırken bu kelimeler ile örnek cümleler oluşturabilir, kendinizi bir kameraya kaydederek örnek cümleleri tekrarlayabilir ve sonrasında bu kayıtları izleyerek telaffuzunun doğru olup olmadığını görebilirsiniz. Zahmetli gibi görünüyor olsa da bu işlemleri tamamlamak bir kelimeyi öğrenmek için gereken zaman dilimini bir hayli minimize edecektir.

6 – English Park’tan İş İngilizcesi Eğitimi Alın

İngilizce eğitiminde internetten faydalanmak tabii ki de her zaman mümkündür ve iyi bir seçenek olabilir. Ancak İngilizceyi hızlı ve etkili bir şekilde öğrenmek istiyorsanız mutlaka bir dil kursundan faydalanmalısınız. Şirinevler İngilizce Kursu English Park, alanında uzman kadrosu ve sektörel tecrübesiyle sizlere İstanbul’un en iyi iş İngilizcesi kurslarını sunuyor. Sizler de kısa zamanda iş İngilizcesini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayarak eğitimimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

İlgili bağlantı:https://www.englishpark.com.tr/kategori/68/is-ingilizcesi-Is-Ingilizcesi-

 

 

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54