Blog
Çocuklar İçin İngilizce Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dil öğrenmek, küçük büyük fark etmeksizin herkesin ufkunu genişleten ve benzersiz faydalar sağlayan bir aktivitedir. Ancak bilindiği üzere İngilizce öğrenmenin en etkili ve en kolay olduğu dönemler, çocukluk dönemleridir. Bu sebepten birçok ebeveyn çocuklarını dil kurslarına yazdırmak ister. Son zamanlarda bir hayli artış gösteren bu talep dolayısıyla pek çok dil kursu çocuklar için özel dersler oluşturur. Peki çocuklar için İngilizce kursu seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hangi hususlara dikkat ederek çocuğunuz için en iyi eğitim kurumunu seçebilirsiniz? İçeriğimizde tüm bu sorulara yanıt veriyoruz.

Çocuklar İçin İngilizce Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Nokta: Eğitimciler

Günümüzde yeterli kadrosu bulunsun ya da bulunmasın neredeyse tüm dil kursları çocuklar için özel programlar ve sınıflar oluşturuyor. Haliyle çocuklarda eğitim üzerine ders almamış öğretmenler, nitelikli eğitim sağlamak konusunda pek başarılı olamıyorlar ve hatta çoğu zaman öğrenciler derslerden kopuyor. Bu sebepten çocuğunuzu bir dil kursuna yazdırmadan önce mutlaka öğretmen kadrosunu gözden geçirmeli, imkanınız varsa birebir konuşmalı ve hatta onlardan bir de yol planı istemelisiniz.

Çocuklara eğitim verecek olan öğretmenlerin pedagojik eğitim almış olmaları gerekir. Çocukların beyinlerinin işleyişi yetişkinlere oranla çok daha farklı olduğundan yetişkinler için kullanılan eğitim yöntemleri çocuklar için kullanılamaz. Çocukların İngilizce eğitimini çok daha eğlenceli ve interaktif bir şekilde alması gerekiyor. Yani kısaca çocuklar için en iyi İngilizce eğitimi, uzmanlar tarafından güncel öğretim yöntemleriyle verilen eğitimdir. Anlaşıldığı üzere bunda en büyük rol eğitimcilerindir.

cocuklar-icin-ingilizce-kursu

Sınıf Ortamı Eğitimin Kalitesini Etkiliyor

Eğitim ve eğitmenin kalitesi kadar eğitim verilen ortamın kalitesi de çocuklarda İngilizce öğrenme sürecini etkileyebiliyor. Bu sebepten tercih edeceğiniz İngilizce kursunun çocuk eğitimi için özel olarak hazırlanmış bir sınıfa sahip olduğundan emin olmalısınız.

Bu özel sınıflar, çocukların eğitim sürecini destekleyecek teknolojik aletler ve yüksek kaliteli eğitim materyalleri ile doldurulmuş olmalıdır. Duvarlarda yer alan süslemeler dahi çocukların İngilizce öğrenim sürecinde onlara yardımcı olabilir.

Sınıf ortamından bahsetmişken sınıfta bulunan öğrencilere de mutlaka değinilmesi gerekiyor. İngilizce kursları, genellikle sırf aynı yaşta oldukları için farklı seviyedeki öğrencileri bir sınıfın içerisine tıkıyor. Böyle bir durum gerçekleştiğinde İngilizcesi iyi olan çocuklar derslerden sıkılıyor, İngilizce bilmeyen çocuklar ise kendilerinden önde olan kişiler ile aynı sınıfta bulunduğundan hayal kırıklığına uğruyor. Bu sebepten çocuklar için oluşturulan programlar, çocukların yaşlarına değil çocukların İngilizce seviyelerine endekslenmeli.

Eğitim Materyalleri de Çok Önemli

Diğer tüm konularda olduğu gibi eğitim materyallerinde de çocuklara özel bir yaklaşım sergilenmesi gerekiyor. İngilizce kurslarında eğitimler genellikle eğitim materyalleri üzerinden ilerliyor. Yani İngilizce kurslarında müfredatı eğitim materyalleri belirliyor.

Eğitim materyallerinin eğlenceli ve aktif etkinliklerle desteklenmiş olması gerekiyor. Çocuklarda dil öğrenim süreci yetişkinlere oranla çok daha aktif olduğundan monoton eğitimlerden kaçınılması gerekiyor. Kelimelerin şarkılar ve oyunlar yardımıyla öğretilmesi, gramer kurallarının en basit halleriyle çocuklara anlatılması gerekiyor. Tabii bu hususta eğitimcilerin yeteneği kadar eğitimcilere kaynak olan ders materyalleri de büyük bir öneme sahip oluyor

Çocuklar İçin En İyi İngilizce Kursu: English Park

Genele bakıldığında çocuklar için İngilizce eğitiminin kalitesini etkileyen pek çok husus bulunuyor ve bu hususların hepsi birbirine bağlı oluyor. İyi eğitimciler, iyi sınıf ortamları ve iyi eğitim materyalleri bir araya geldiğinde ortaya eğitimin en nitelikli hali geliyor. English Park, bahsedilen tüm bu hususları içerisinde barındıran bir İngilizce kursu oluyor. English Park’ta çocukların eğitiminden sorumlu olan öğretmen kadrosu, çocuklarda dil eğitimi alanında uzman kişilerden oluşuyor. Aynı şekilde English Park’ın çocuklar için hazırlanan eğitim materyalleri de uzman eğitimciler tarafından dizayn ediliyor.

Çocuklarınızın geleceğine yatırım yapmak ve onların gelecekte akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasını istiyorsanız Şirinevler İngilizce Kursu English Park’ı tercih edebilirsiniz. Hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayarak çocuklar için İngilizce kurslarımız hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlgili bağlantı:https://www.englishpark.com.tr/kategori/73/junior-Egitimimiz-Hakkinda

 

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54