Blog
İngilizce Kelime Öğreten Telefon Uygulamaları

İngilizce kelime öğrenmek, İngilizce öğrenim sürecindeki en zorlu yapılardan birisidir. Çoğu insan gramer kurallarını ezberler, telaffuzunu düzeltir, writing yeteneklerini geliştirir ancak bir türlü gerekli kelimeleri öğrenemez. Bunun sebebi, çoğu insanın İngilizce kelime öğrenmenin tek yolunun “ezberlemek” olduğunu düşünmesindendir. Ancak yaygın kanın aksine aslında İngilizce kelime öğrenmek ile ezberlemek tam olarak aynı şey değildir. Ezberlenen İngilizce kelimeler kullanılmadığı takdirde hızlı bir şekilde unutulur. Ancak öğrenilen İngilizce kelimeler ile yıllar sonra dahi karşılaşılsa anlamı aklınızda belirir. Bu içeriğimizde sizler için İngilizce kelime nasıl ezberlenir değil İngilizce kelimeler nasıl öğrenilir sorusunu yanıtlayacağız.

İngilizce Kelimeleri Neden Ezberlememelisiniz?

Ezber yapmak sanılanın aksine her zaman iyi bir yöntem değildir. Özellikle yabancı dil gibi aktif bir sisteme sahip olan konularda ezber kesinlikle en iyi öğrenme yöntemi değildir. Eğer yarın İngilizce sınavınız varsa ve bazı İngilizce kelimeleri ezberlemeniz gerekiyorsa tabii ki de ezber yapabilirsiniz. Hatta bu yüksek sınav notları almanızda size yardımcı olacaktır. Ancak İngilizceyi öğrenmek ve aktif bir şekilde kullanmak istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle kelimeleri ya da cümle kalıplarını ezberlememelisiniz. Tüm bunları çeşitli aktiviteler yardımıyla “öğrenmelisiniz”.

Ezberlenen kelimeler ya da cümle kalıpları kullanılmadıkları takdirde ortalama 1 ile 2 hafta içerisinde unutulacaklardır. Ancak öğrenilen kelimeler ya da cümle kalıpları, senelerce kullanılmasalar dahi hafızanızdaki yerlerini koruyabilirler. Bunun sebebi, öğrenilen kelimelerin çeşitli nesnelerle ya da düşüncelerle eşleştirilmesidir. Örneğin; favori dizinizi izlerken ilgi çekici bir cümle duyduysanız ve diziyi durdurup bu cümlenin çevirisini yaptıysanız seneler sonra dahi bu cümle kalıbını kullanabilirsiniz. Öğrenme sürecinde kelime ya da cümle kalıplarını hayatınızdaki nesneler ya da anlar ile bağdaştırmak sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Telefon Uygulamalarıyla İngilizce Kelime Öğrenmek

Teknolojinin gelişimi dil öğrenim sürecine de büyük katkılar sağlıyor. Artık yabancı dil yeteneklerini geliştirmek için pek çok uygulama üretiliyor. Tabii bu uygulamalar arasında İngilizce ve kelime bilgisi için de üretilen birçok uygulama bulunuyor. İngilizce kelime öğrenmek için telefon uygulamalarından yararlanmanın kolaylıkları şunlardır:

  • Zamandan Tasarruf Etmenizi Sağlar: Büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve öğrenciyseniz muhtemelen günde en az 2 saatiniz toplu taşıma araçlarında geçiyordur. Uygulamalar sayesinde heba olan bu 2 saati dil öğreniminizi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Böylece hem kendinize zaman yaratmış olursunuz hem de yolculuklarınızın nasıl geçtiğini anlamazsınız.
  • Pratiklik Sağlar: İngilizce kelime öğrenmek için herkesin mutlaka bir kelime defterine sahip olması gerekir. Yoksa gerekmez mi? Eğer telefon aplikasyonlarından faydalanıyorsanız gerekmez! Birçok uygulama kelime haznenizi geliştirmeniz için sizlere kelimeleri kayıt altında tutma fırsatı sunar.
  • Her An Her Yerde Kelime Öğrenebilirsiniz: Yalnızca toplu taşıma araçlarında değil, ders aralarında da kelime öğrenebilirsiniz. Tek tıklamayla erişebileceğiniz uygulamalar size büyük bir özgürlük sağlar.

Artık sizi kelime öğrenimi için uygulama kullanmaya ikna ettiğimizi düşünüyoruz. Şimdi isterseniz gelin en ünlü telefon uygulamalarına bir göz atalım.

1 – İngilizce Kelime Öğreten Telefon Uygulaması: Memrise

Dünyanın en çok kullanılan kelime öğrenme uygulamalarından biri olan Memrise’ın şöyle bir sloganı var: “The fastest way to learn a language”. İddialı bir slogan olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünebilirsiniz, ancak karar vermeden önce uygulamayı bir kez olsun kullanmanızı tavsiye ederiz.

Memrise, interaktif bir dil öğrenme uygulamasıdır. Daha önce doğrudan kelime öğrenimine odaklanan program son zamanlarda formatını tamamen dil öğrenmeye çevirmiştir. Ancak dil öğreten telefon uygulamaları arasında hala en popüleri ve en çok kullanılanıdır.

Memrise’ın içerisinde bağımsız kişiler tarafından hazırlanan pek çok kurs bulunur. Bu kurslar kelime ya da cümle odaklıdır ve genelde belirli başlı konular hakkında hazırlanırlar. Yani memrise ile kelime öğrenirken kendinize bir konu belirlemeniz mümkündür. “Günlük konuşma İngilizcesi”, “Seyahat Kelimeleri” ve “Restorandan Sipariş Verirken Kullanılan Kelimeler” gibi pek çok derleme ücretsiz olarak sizlere sunulur. Ayrıca çoğu kursta ses kayıtları ve videolar ile öğrenme süreci daha efektif bir hale getirilir.

Memrise’a aşağıdaki bağlantı aracılığıyla bağlanabilir ve kursları inceleyebilirsiniz. Telefonunuza indirmek isterseniz de App Store ya da Google Play üzerinden Memrise’a ulaşabilirsiniz.

İlgili bağlantı: https://www.memrise.com/

memrise

2 – Flashcard’lar Hala Oldukça Popüler: VocApp English Flashcards

Flashcard ile İngilizce kelime ezberleme yöntemini muhtemelen ebeveynlerinizden dahi duymuşsunuzdur. Geçmişten bugüne kelime öğrenme konusunda en yararlı yöntemlerden biri olan flashcardlar, yani hafıza kartları, gelişen teknoloji sayesinde telefonlarımıza kadar girdiler.

VocApp’ın içerisinde A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar oldukça detaylı kelime kursları bulunuyor. Uygulama kelime öğretimi sırasında bir kelimenin tüm varyasyonlarını karşınıza çıkarmaya ve bu kelimeler hakkında size örnekler sunmaya çalışıyor. Böylece İngilizce kelime öğrenme süreciniz çok daha efektif bir şekilde yönetiliyor.

Ayrıca VocApp’ın kullanıcılara sağladığı bir fayda daha bulunuyor. Vocapp aracılığıyla kendi Flashcard’larınızı oluşturabilir ve hatta bunları arkadaşlarınızla dahi paylaşabilirsiniz!

vocapp

3 – Hepsi Bir Arada: English Vocabulary Builder

İngilizce kelime öğreten telefon uygulamaları arasında en detaylılarından birisi de English Vocabulary Builder oluyor. Uygulamanın yaratıcıları, seviyesi fark etmeksizin İngilizcesini geliştirmek isteyen herkesin bu uygulamaya ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Uygulamanın sıradan bir arayüzü ve kelime öğrenimi konusunda detaylı bir kategori ağacı bulunuyor. Fiiller, sıfatlar, zarflar, deyimler ve sık kullanılan cümle kalıpları gibi pek çok konu ayrı ayrı kategorilere yerleştiriliyor. Konuları tamamladığınızda bu kelimeler üzerinden sınav olabiliyor ve eksik noktalarınızı gözlemleyebiliyorsunuz. Üstelik uygulama yaptığınız hatalar doğrultusunda sizlere bir çalışma programı da sunuyor.

4 – Kelime Testleri Artık Telefonunuzda: Test Your English Vocabulary

Eğer YDS, IELTS ya da TOEFL gibi zorlu sınavlara hazırlanıyorsanız önceki konularda bahsettiğimiz İngilizce kelime ezberleme uygulamaları sizin için yeterli olmayabilir. Ancak bu uygulama tam da hedefi olanlara ve sıkı bir çalışma planı isteyenlere uygun nitelikler taşıyor.

Uygulamanın veri tabanında profiency sınavlarında daha önce çıkmış ve çıkması muhtemel pek çok İngilizce kelimeye yer veriliyor. Bu kelimeler üzerinden kendiniz için bir liste oluşturabilir, hazır kelime listeleri üzerinde çalışabilir ya da kelime oyunları oynayabilirsiniz.

Uygulama kelime öğrenme sürecini tıpkı bir yarışma gibi geçirmenizi sağlıyor.

5 – Bekle Beni TOEFL!: TOEFL English Vocabulary Cards

Bu uygulama da tıpkı bir önceki gibi hedefi ve gözü yükseklerde olanlara uygun. Uygulamanın çalışma prensibi flashcardlardan ibaret olsa da kelime seçimleri size büyük bir kolaylık sağlıyor. TOEFL’a hazırlanırken kelime öğrenmek kadar öğrenilmesi gereken kelimeleri keşfetmek de zorlu bir süreç oluyor. Uygulamada yer alan tüm kelime listeleri TOEFL için eğitim veren öğretmenler tarafından hazırlanıyor.

Dijital flashcardlar sayesinde yeni kelimeler öğrenebilir ve kendinizi test edebilirsiniz.

6 – Çevrimdışı İngilizce Kelime Öğrenme Uygulaması: Fortitude Vocabulary Builder

İngilizce kelime öğrenme uygulamalarının neredeyse hepsi stabil bir internet bağlantısı istiyor. Ancak Fortitude Vocabulary Builder bu kalıpların dışına çıkarak kullanıcılarına offline kullanma seçeneği de sunuyor.

Bu uygulama A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar herkesin yararlanabileceği etkinlikler barındırıyor. Öğrenim süreci resimler, ses kayıtları, videolar ve flashcardlar aracılığıyla destekleniyor.

7 – Resimlerle İngilizce Kelime Öğrenmek: English Vocabulary by Picture

Adından da anlaşılabileceği gibi bu uygulama kullanıcılara İngilizce kelime öğrenmenin muhtemelen en keyifli yollarından birisini sunuyor. Eğer görsel zekanızın analitik zekanızdan daha iyi olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bu uygulamaya sahip olmalısınız!

Uygulama, kelime öğrenme sürecini resimler ve ses kayıtları ile destekliyor. Ayrıca ünite sonu testleriyle seviyenizi de test edebiliyorsunuz. Özellikle İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar bu uygulamadan faydalanabilirler.

8 - İngilizce Kelime Öğrenmek Ancak Bu Kadar Eğlenceli Olabilir: Ultimate Vocabulary Builder

Memrise’dan sonra Play Store’daki en popüler kelime öğrenme uygulaması Vocabulary Builder’dır. Bunun sebebi, uygulamanın İngilizce kelime öğrenme sürecini adeta oyunlaştırmasıdır.

Öncelikle 30 – 40 kelimeden oluşan kelime ünitelerine giriş yapıyorsunuz ve flashcardlar aracılığıyla bu kelimeleri öğrenmeye başlıyorsunuz. Ünite sonunda ise öğrendiğiniz kelimelerle adeta oyun oynuyorsunuz!

İngilizce kelime öğrenmeyi çok daha eğlenceli bir hale getiren bu uygulama, A1 – B2 seviyelerinde olan bir kişi için uygundur.

Bonus: Yalnızca İngilizce Kelime Değil, Doğrudan İngilizce Öğreten Uygulama: English Park

Mobil uygulamalar aracılığıyla İngilizce kelime öğrenmek kolay ve keyifli olabilir. Ancak sadece mobil uygulama kullanarak tüm İngilizce yeteneklerini geliştirmek pek de mümkün değildir.

Henüz mobil uygulamamız yok ancak İngilizceyi temelden öğrenmek isteyen kişiler için kusursuz kurslarımız var! English Park’ta eğitim veren öğretmenlerin hepsi eğitim bilimlerindeki yenilikleri yakından takip ediyor ve dil öğretimini daha keyifli hale getirecek yeni yöntemler geliştiriyorlar. Sıra dışı öğretim teknikleriyle İngilizce öğrenmenin en keyifli halini deneyimlemek ve hayatınızın her alanında İngilizceyi kusursuz bir şekilde kullanmak isterseniz Şirinevler İngilizce Kursu English Park’ı tercih edebilirsiniz. Hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kurslarımız hakkında bilgi alabilirsiniz!

İlgili bağlantı:https://www.englishpark.com.tr/kategori/50/genel-ingilizce-Egitimimiz-Hakkinda

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54