Blog
İngilizce Öğrenmenin İnsanlara Sağladığı Faydalar

Günümüzde ingilizce öğrenmek artık küreselleşen şartlarda neredeyse zorunlu hale gelmiş bulunmakta. Fakat İngilizceyi öğrendiğimiz takdirde sonuç olarak bir sürü pozitif etkisi önümüzü açarak bize ışık tutacaktır. Bu olumlu etkilerden ilki kariyer alanında önümüzü açmasıdır. Başvurduğumuz bir sürü iş ilanlarında artık ayırıcı özellik yabancı dil bilerek fark açmak. Haliyle etkin bir ingilizce donanımına sahip iseniz işverenler tarafından kolayca fark ediliyor olacaksınız. Tabiki bunun yanında mesleki donanımız da önem teşkil etmekte. İngilizce bilmek, kariyer konusunda size çeşitli iş kolları sunar. Hatta yurt dışında çalışma fırsatını da bu şekilde yakalayıp bussines olarak niteliklerine nitelik katabilirsiniz. Dünya küreselleştikçe daha fazla iletişim ihtiyacı duyulacak ve bu ihtiyaç tek ortak dil olan ingilizce üzerinden sağlanacaktır. Çok uluslu büyük şirketler içinde çalışıyorsak yada çalışmak istiyorsak ingilizce bilmek bir zorunluluktur. Alansal uzmanlaşma olarak sizlere fayda sunar. Çeşitli iş kollarını tanımanıza ve yurt dışı odaklı olarak kapılar açılmasına yardımcı olur. Eğer memur olacaksanız ise yine sizden YÖKDİL, TOEFL, KPDS, IELTS sınavlarına girip geçerli puan almanız istenecektir. Süreç olarak her koşulda ingilizce bilme düzeyiniz kariyer alanınızda belirleyici etken olacaktır. Özel sektörde uluslararası firmaların ilk şartı günümüzde, ingilizce bilmektir. O yüzden iş hayatında belirli bir kriteri oluşturmakta önemi büyüktür. Hatta bu durum yurt dışı iş gezilerinizi bile keyifli hale getirecektir. 

İngilizce Öğrenmenin Kişisel Gelişime Katkısı

 İngilizce ve diğer diller olmak olmak üzere hangi dili öğrenirsek öğrenelim kişisel olarak bizlere yeni farklı bakış açıları sunacaktır. En basit olarak, kişisel gelişimde gerek mesleki gerek farklı alanlarda bize çeşitli kaynak imkanı sunar. Öğrenme tekniklerimiz çeşitlendirir. Farklı yollardan çözüme ulaşmamızı sağlar. Ayrıca yeni bir dil öğrenmek her zaman size bir özgüven ve mutluluk getirir. Farklı kültürlerde insanlarla tanışmaya olanak sağlar. Kısacası evrenselleşmemizi sağlar. Bu da dünyadan keyif almamızı sağlayacaktır. Farklı ülkelerden ortak bir konuşup bir şeyler paylaştığımız arkadaşlarımızın olması bize mutluluk verecektir. Yabancı insanların yaşam tarzları ,günlük rutinleri, bakış açıları hakkında fikir edinmemizi sağlayacaktır. Çevremizin genişlemesi bize her zaman olumlu kapılar açabilir. Ufkumuzu açabilir. Kişisel gelişmenin yanında sosyal olarak aktifleşmemize fayda sağlayacaktır. Sosyal etkileşim açısından yeni hobilere, yeni alanlara ilgilimizin olduğu şeylerde ise uzmanlaşmamıza daha hızlı odaklanırız.

İngilizce Öğrenimi Farklı Kültürleri Tanımanızı Sağlar

İngilizce öğrenmek, kültürel çeşitliliğimizin artmasına faydalıdır. Farklı gelenek görenekleri öğrenmek, farklı inançları öğrenmek, o kültürün yöresine özgü yemeği, tarihi geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak hem farklı kültürlere hoşgörülü olmayı arttırır aynı zamanda bize genel kültür birikimi sağlar. Olaylara farklı yönlerden bakmamızı sağlar. Örneğin, uluslararası işletmelerde çalışıyorsak kültürel odaklı yanlış anlaşılmaların önüne geçmemizde bize katkı sağlar. Çünkü bizim normal karşılayacağımız bir hareketi karşı taraf farklı algılayabilir. Farklı kültürleri öğrenmek her zaman olumlu bir izlenim yaratır. Özbenliğinize saygı duymanızı sağlar. Aynı zamanda farklı düşüncelere hoşgörülü olmanızı sağlar. Bu da bizim daha duyarlı biri olmamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda yurt dışında yaşama hayalleriniz varsa oradaki hayat akışının bilgisine sahip olmak adapte olma konusunda bize avantaj sağlayacaktır. İngilizce öğrenmek evrensel olarak bize neredeyse tüm güzelliklerin kapısını açmaktadır.

İngilizce Bilmek Sizin İçin Dünyanın Sınırlarını Kaldıracaktır

Eğer İngilizce biliyorsanız dünyanın hemen hemen çoğu yerine seyahat edebilirsiniz. Evrensel bir dil olan ingilizce tüm dünyada ortak kullanılan bir dildir. O yüzden bu dili bilmek ve akıcı bir şekilde konuşmak size seyahat özgürlüğü sunacaktır. Birilerine bağlı kalmadan özgürce dünyanın yeni noktalarını keşfetme imkanı sunar. Toplu turlarda yaşanan kısıtlamalar yerine bireysel olarak istediğiniz zaman istediğiniz yere gitmenizde sizi özgürleştirir. Ayrıca dünyanın güzel noktalarını tek başına keşfetmek size özgüven sağlayacaktır. Bunlara ek olarak İngilizcenin en yoğun kullanıldığı ülkelere birkaç örnek verelim: İsveç, Hollanda, Danimarka, Singapur, Malezya, Güney Kore, Arjantin bunlardan birkaçıdır.

İngilizce Öğrenmenin Psikoloji Üzerindeki Etkileri

Yeni bir dil öğrenmek hafızayı geliştirir ve erken bunamanın önüne geçer. İki dil bilmek zihinsel hesaplama ve farklı dilleri kolayca ayırt etme gibi bilişsel zekayı güçlendirir. İki dil kullanan insanların duyuları daha fazla aktif olmaktadır. Dile sizleri daha duyarlı hale getirir. Farklı dilleri daha kolay ayırt etmenizi sağlar. Fonetik olarak dilin tınısını ayırt etmenize yardımcı olur. Bu da konuşurken doğru telaffuz etmenize yardımcı olur. Duygusal olarak bakış açınızı derinleştirir. Daha naif biri olmanıza yardımcı olur. Farklı pencelereden bakmanızı sağlar. Olayları yorumlamanızda sizlere yardımcı olur. Aynı anda birden fazla iş yapabilirsiniz. Bu demek oluyor ki bilişsel olarak esneklik kazanmanız konusunda yabancı dil öğrenmek sizi artı bir özellik kazandırdığı. İki dil bilen insanların daha dikkatli olduğu gözlemlenmiştir. Dikkat gücünü toparlamada bize yardımcı olur. Olaylara ve konulara daha iyi odaklanmamızı sağlar. Bilimsel araştırmalar sonucunda en az iki dil bilmenin duyarlı insanlarda Alzheimer hastalığını beş yıla kadar geciktirdiğini ortaya koymuştur. Bilimsel ifadeyle bu duruma ‘ Demans’ deniyor. Kısaca demans, unutkanlığın en temel olduğu hastalıkların adına verilen genel isimdir. Halk dilinde buna ‘Bunama’ demekteyiz. Demans: Hafızayı , düşünmeyi , sosyal becerileri kapsayan bir grup semptomu kapsar. Bu da bilimsel olarak demek oluyor ki yeni bir dil öğrenmek ilaçlardan daha faydalı bir süreç. Hem de her yönden. Ruhen ve bedenen yeni dil öğrendiğimizde daha iyi olmaya başlıyoruz. İki dil öğrenmek aynı zamanda aktivasyonumuzu arttırmaktadır. Yani dikkat koşunda gelişmemizi sağlarken aynı zamanda çoklu iş yapmamızı sağlayarak bize esneklik kazandırır. Yapılan akademik araştırmalara göre iki dil bilen çocuklarda yüksek düzeyde işlem kontrolü gerektiren tüm metalik görevlerde, tek dil bilen çocuklardan daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir. Sonuçlar iki dilli olmanın bilişsel ve dilsel gelişimde büyük fayda ortaya koyduğunu ispatlamıştır. Farklı bakış açıları görmemizi sağlar. Tek bir noktada monotonlaşmayı önler. Algımızda bakış açımızı genişletir. Çeşitlilik kazandırır. İkinci dili öğrenmek, kendi kullandığımız anadilizimizin gelişmesini sağlar. Diğer dilde karşılığı olan kelimeleri daha aktif kullanmaya çalışırız. Böylece iki dile de hakimiyetimiz artar. Kısaca iki dilde düşünmeye başlarız. 

İngilizce Bilmek Yanında Özgüven de Getirir

İngilizce öğrenirken hiçbir zaman hata yapacağım diye korkmayın. Çünkü hata yaptığınızda yanlışlarınızı düzeltme hızınız artacaktır. Konuşma pratiği yapmak sizi daha iyi hale getirecektir. Telaffuz olarak pratik yaptıkça eksiklerinizi görüp düzelteceksiniz. Ayrıca ingilizce öğrenmek sizlere edebi anlamda da güzellikler sunacaktır. O kültürün kitaplarını okuyup anlamaktan keyif alacaksınız. Bu durumda size geniş çerçeveli bakış açısı sunarak özgüven sağlayacaktır. İngilizce öğrenmek, iş yerinde, sosyal hayatta, günlük hayat akışında; sizlere saygınlık kazanmanızda yardımcı olacaktır. En önemlisi kişisel özünüze farklı ufuklar açacaktır. Yeni bakış açılarından doğan kişisel yeteneklerinizi keşfetmenizi sağlayacaktır. Öğrenilen yeni kültürlerle ruhunuzu tazelemeyi öğretecektir. Kozmopolit düşünmenin faydalarını gösterecektir. Yeni dil öğrenmek hafızanızı geliştirir ve kendinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Başarılı çoğu insanın en az bir dil bildiğini ve başarı kapılarını araladığı gerçeği tesadüf değildir.

 

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54