Blog
İngilizce Özel Ders Almak

Diğer tüm branşlarda olduğu gibi İngilizcede de özel ders almak sıklıkla başvurulan bir eğitim metodudur. Lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerden özellikle YDS’den  (Yabancı Dil Sınavı) sınava girmeyi düşünen öğrencilerin tercih ettiği bir durumdur.

Maddi imkanları elverişli olan ailelerin yararlanması muhtemel olan İngilizce özel dersler için dikkat edilmesi gereken ilk şey, öğretmen-öğrenci uyumudur. Bu uyumun yakalanması halinde öğrencinin öğrenme süreci çok daha verimli ve keyifli geçecektir. İngilizce öğrenmenin pek de kısa olmayan bir zaman dilimine yayıldığını düşünürsek, bu süreçte öğrencinin öğretmeniyle sağlıklı iletişim kurması gerektiğinin önemini daha iyi kavrarız.

İngilizce özel ders almaya başlamadan önce, öğretmenin öğrencisine bir çeşit seviye belirleme sınavı yapması uygun olabilir. Böylelikle öğrencinin eksiklikleri tespit edilmiş ve bu doğrultuda bir güzergah belirlenmiş olur. Seviye tespitinden sonra öğretmen, öğrencinin durumuna göre bir çalışma planı hazırlamalı ve bunu aileyle paylaşmalıdır. Bu sayede, yıl sonuna kadar gelinmesi gereken nokta, varılması gereken durak netleştirilmiş olur. Haftalık ders saatine ise yine öğretmenin önerisi doğrultusunda karar verilmelidir. Bu ders saatleri, süreç içinde esnetilerek, artırılabilir veya azaltılabilir. Derslere başladıktan bir süre sonra, öğrencisini daha iyi tanıyan öğretmen, çalışmaların daha verimli geçmesi için öğrencisine özel dokümanlarla yola devam eder.

Okula destek amaçlı alınan İngilizce özel derslerde ise derslerin okulla paralel şekilde gitmesi dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Öğretmen, öğrencinin okulda eğitim aldığı kaynak kitapları takip ederek derslerine başlamalıdır. Gerek alıştırma kitapları gerekse dil bilgisi kitaplarını izleyerek devam etmelidir. Okuldaki öğretmenin seçmiş olduğu okuma kitapları var ise, bunları da özel ders müfredatına alarak, okulla tam bir uyum içinde gitmelidir. Yazılı dönemlerinde ise konu dağılımlarına göre oluşturacağı ek bir çalışma programıyla dersleri biraz daha sıklaştırarak öğrencinin okul başarısının artırılmasına katkıda bulunabilir.

Özel ders alma konusunda özellikle ailelerin taşıdığı bir kaygı, derslerin nerede yapılacağı konusudur. Genellikle aileler, kendi evlerinde veya ofislerinde ders aldırmayı tercih etmektedirler. Öğrencinin yolda geçen zamanı kaybetmemesi adına derslerin öğrencinin evinde verilmesi daha uygun olacaktır. 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54