Blog
Dil Bilmenin Avantajları

Dil bilmek ne kazandırır değil, neler kazandırır diye sormalıyız. Çünkü yabancı dil ya da diller bilmek kişiye birçok yönden avantajlar sağlamaktadır. Peki ya bu avantajlar nelerdir?

Her şeyden önce yabancı dil öğrenmenin beyindeki dil merkezlerinin büyümesine sebep olduğu için beyninizi geliştireceğini söylemeliyiz. En az iki dil bilmenin Demans hastalığı olarak da bilinen Alzheimer hastalığını ertelemesi hatta engellemesi bile söz konusu.

Dil bilmek ne kazandırır sorusuna kariyer olanaklarından söz ederek devam edelim. Globalleşen dünyada ülkemizin de bu gelişmelerden geri kalmadığını biliyoruz. Türkiye’de yabancı menşeili sayısız şirket olmasının yanı sıra neredeyse bütün Türk şirketleri de dünyadaki diğer şirketlerle birlikte çalışmalar yürüttüğü için artık yabancı dil bilmeyen eleman çalıştırmak istemiyorlar. Hele ki özgeçmişinize ikiden fazla dil ekleyebiliyorsanız kariyerli bir gelecek sizleri bekliyor diyebiliriz.

Öte yandan ana dilinizin yanına ekleyeceğiniz ikinci bir dil, üçüncü dördüncü hatta beşinci bir dil öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Çünkü dil öğrendiğinizde hiç duymadığınız dillere daha duyarlı hale geleceksiniz. Birden fazla dil konuşan kişilerin farklı tipteki sesleri ayırt etme becerisi de daha yüksektir.

Çok dil bilmek dikkati artıracağı gibi aynı anda çok birden çok iş yapmanıza da olanak sunmaktadır. Odaklanma problemlerinizden kurtulacağınız gibi aktivasyonunuzu da en az iki katına çıkaracaktır.

Dil bilmek ne kazandırır denildiğinde biraz da seyahat imkânlarınızdan bahsedelim. Başka kültürler tanıyacak; başka teknoloji, tarih, din ve geleneklerden haberdar olacaksınız. Yepyeni arkadaşlıklar edinecek, belki de hayatınızın aşkıyla yurtdışı seyahatiniz esnasında tanışacaksınız. Yabancı dil bilmek şüphesiz hayatınızı değiştirecektir.

Ve en önemlisi de kendinize olan güveninizin artacak olması. Sosyal çevrenizde ya da çalıştığınız ortamlarda birden fazla dil biliyor olmanın verdiği özgüvenin parayla satın alınamayacak kıymetli duygulardan bir tanesi olduğunu göreceksiniz.

Son olarak dil bilmek ne kazandırır dersek, dil ve diller öğrenmek anadilinizi de geliştiren bir olgudur. Dünyaya bakış açınız değişecek, yaşam kaliteniz artacak, kendi kültürünüzü başkalarına tanıtırken o dili öğrendiğiniz için kendinizle gurur duyacaksınız. Gerek iş hayatınızda gerekse sosyal hayatınızda çevrenizden 1-0 önde olacaksınız. 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • info@englishpark.com.tr
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54