Blog
Öğretmenler için 15 Tehlikleli Öğüt - 2. Bölüm

7.            İdare’nin beyanlarıyla veya kurumsal vizyonla çatışın, Öğrencinize farklı düşündüğünüzü gösterin.

Unutmayın, öğrencilerinizin neredeyse hepsi, öğretmenlerin şahsı için değil, kurumun vizyonu ve ilkeleri sebebiyle kayıt yaptırmaktadır. Sizler kurumla ayrı düşündüğünüzü beyan ettiğiniz sürece öğrenci neye güveneceğini şaşıracak ve hiç kimseye güvenemeyeceğini düşünüp yollarını ayıracaktır.

8.            Hoşunuza gitmeyen öğrenciye kötü davranın.

Eğitimde asla kabul edilmeyecek en emel konudur, öğrenci seçmek. Hiçbir kurumda, hiç kimsenin kimi okutacağına karar verme yetkisi yoktur. İdarenin göndereceği öğrenci her kim olursa olsun, onun için en iyisini ortaya koymak için eşit çaba sarf edilecektir.

Buradaki istisna, yetenekleri veya fiziksel özellikleri bakımından müziğe elverişli olmayan öğrenciler konusudur. Bu gibi durumlar idare bilgilendirilip, öğrencinin kurumdan ayrılması önerilebilir.

9.            Öğrencinizle olan iletişiminize güvenin.

Unutmayın ki öğrencinizle düşündüğünüz kadar samimi değilsiniz. Öğrenci sizi onunla samimi olduğunuza inandırmak için gerekirse rol dahi yapabilir. Siz, samimiyetinize güvenerek hiç tepki vermeyeceğini düşündüğünüz öğrenciniz, umulmadık şekilde umulmadık tepkiler verebilir. Ayrıca küçük öğrencilerde veli reaksiyonunu ve velilerimizin bir kısmının mutlaka ters insanlar olabileceğini de dikkate alırsanız. Örneğin; öğrencinizle samimiyetinize güvenip ders ertelemeye teşebbüs etmeyiniz.

10.          Kendinizi dünya’nın en akıllı insanı sanın.

Öğrencinizi hiçbir şeyi anlamıyor veya sizi her konuda hoş görüyor sanmanız nihayetinde sizin zararınızadır. Örneğin; öğrencinizin sizi derslerde telefonla konuşurken hoş gördüğünü sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz. Öyle ki hoşgörü varsa dahi bu mütemadiyen sürdürülen eylemleri kapsamayacak. Dersi herhangi bir şekilde sekteye uğratan, süreyi harcamaya yönelik her davranışınız öğrencinin akıl defterin not edilecektir. Ne zaman ki akıl defteri öğrenciye artık burada yaptığın eylem zaman kaybıdır der, işte o zaman hem de şikayetli bir şekilde bıraktığı zamandır.

11.          Müşterinin geri bildirimde bulunmayacağını düşünün.

12.          Derslerinize zil çalınca gelin, zili duyduğunuzda kaçarcasına terk edin.

13.          Kişisel sorunlarınız derse taşıyın.

14.          Müfredata uymayın, programsız çalışın, derse başlarken nerde kalmıştık diyin.

15.          Öğrencinin bir nevi müşteri olduğunu unutun, size tabi ve amade olduğunu varsayın.

Esasen bu 10 maddeyi özetleyen cümledir. Günümüz rekabet ortamında yüzlerce alternatifiniz varken, öğrencinin size amade olduğunu düşünmek için 6. Maddedeki megolomanlardan birisi olmanız gerekir. Her ne düşünür ve eyleme dökerseniz dökün, Özel sektörde hiç kimsenin, hiç kimseye muhtaç olmadığını, şirketlerin müşteri odaklı sistemler geliştirdiğini, müşterinin şirketi alabildiğine zorladığı, kısacası parayı verenin düdüğü çaldığı bir dünyada yaşadığımızı unutmayın. Elbette kurumumuz öğrencisine bu kadar geniş yetkiler vermemekte ve onu öğretmenin önüne geçirmemektedir. Ancak kurumun politikalarını ve sistemini yargılarken bu arada başınıza buyruk eylemler tasarlayıp, hatta bir kısmını gerçekleştirirken, bu maddedeki ticari unsurları dikkate alınız. Bir başka anlatımla sunu söylemek mümkündür, nasıl ki öğrenci alternatif bir iş gören işletme bulabiliyorsa, işletme de daha mantıklı çalışacak iş görenler bulabilir. Ticaret dünyasının realitelerini dikkate almamanız sonuç olarak sadece öğrencinizi değil, tüm işinizi kaybetmenize neden olur.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • info@englishpark.com.tr
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54