Blog
Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimi Nasıl Olmalı?

 Tarih boyunca ikinci bir dil konuşabilmek her zaman avantajlı olmuştur. Globalleşen ve neredeyse hiçbir sınır kalmayan günümüz dünyasında ise ikinci dil bilmek artık bir avantaj değil, adeta bir zorunluluktur. Yabancı dil eğitiminin önemi sosyal hayattan iş hayatına kadar pek çok noktada kendini gösteriyor. Ebeveynler de bu durumun farkında olduğundan çocuklarının küçük yaştan itibaren ikinci bir dil öğrenmesini istiyor. Ebeveynlerin en çok sorduğu sorulardan birisi ise “Çocuklarda yabancı dil eğitimine ne zaman başlanmalı?” oluyor.

Çocuklarda Yabancı Dil Eğitiminde 2 – 7 Yaş Arası En Kazançlı Dönem Oluyor.

 Çocuklarda dil öğrenimi üzerine gerçekleştirilen araştırmalar, çocuklarda ikinci dil eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar faydalı olacağını gösteriyor. Çocuklar 2 yaşına kadar ebeveynlerinden ve çevrelerinden duydukları kelimeleri, cümle kalıplarını adeta beyinlerine kaydediyorlar. Çocuklar 2 – 3 yaş aralığında kendilerini ifade ederken kompleks cümleler kuramasalar da etraflarında konuşulan her şeyi algılayabiliyor ve beyinlerine kaydedebiliyorlar. Bu yaş aralığındaki çocuklar anadillerinin yanı sıra farklı bir yabancı dili de öğrenebiliyorlar. Ebeveynlerin bu konudaki en büyük korkusu genellikle çocukların ana dilini yabancı dil ile karıştırması oluyor ancak korkulanın aksine böyle bir durum gerçekleşmiyor. Çocukların beyinleri anadillerini ve yabancı dilleri birbirinden ayırabiliyor. Bunun bilincinde olan ebeveynler, çocukları için bir bakıcı tercih ederken bakıcının yabancı dil bilmesine büyük önem gösteriyor. 

cocuklarda yabanci dil egitimi

Uzmanlar Yabancı Dil Eğitimine 3 Yaşından İtibaren Başlanmasını Öneriyor

3 yaşına giren çocuklar genellikle anadillerinde gelişimlerini tamamlıyor ve ortalama 300 kelimeden oluşan bir kelime haznesine sahip oluyor. Çocuklara anadilleri hakkında herhangi bir kural öğretilmese dahi gramer kurallarına uygun cümleler kurabiliyorlar. Bu durum çocukların dil öğrenimindeki yeteneğini gözler önüne seriyor. Bu yaş grubuna yabancı dil eğitiminin uzmanlar tarafından verilmesi gerekiyor. Çocuklar doğrudan kural ya da kelime öğrenemeyeceğinden dolayı yabancı dil eğitiminin çeşitli aktivitelerde sağlanması gerekiyor. Oyunlar, grup aktiviteleri ve şarkılar çocuklarda yabancı dil eğitiminin ana kriterleri arasında yer alıyor. Çocuklarda yabancı dil eğitimi  ortalama 7 yaşında kadar efektif bir şekilde gerçekleşse de en önemli dönem 3 – 5 yaş arası oluyor. Çocuklara bu yaşta ikinci dil eğitimi sağlandığı takdirde dilin yapısına hızlı bir şekilde alışıyorlar ve bu dilin temellerini asla kaybetmiyorlar.

Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimi Evde Başlayabilir

 

Günümüzde çoğu ebeveyn yabancı dil eğitimine bebeklik döneminden başlıyor. Bebeklerin ve çocukların yanında yabancı dillerle konuşmak, çocuklara yabancı dilde müzikler dinletmek ve tekerlemeler söylemek onların bu dile aşinalık kazanması açısından büyük bir öneme sahip oluyor. Herhangi bir uzmanlık gerektirmeksizin bu gibi aktivitelerle çocukların ikinci dil öğretimine ev ortamında oldukça küçük yaşlardan başlanabiliyor. Ancak çocukların ortalama 3 yaşından sonra özel ders, 7 yaşından sonra ise grup dersleri alması öneriliyor. Çocuklarınıza yabancı dil eğitimini başarılı bir şekilde sağlamak istiyorsanız  English Park eğitim kurumlarını tercih edebilirsiniz. 

cocuklarda evde yabanci dil egitimi

Yabancı Dil Öğrenimi Çocuklara Çeşitli Yetenekler Kazandırır

Yabancı dil eğitimi çocuklarda çeşitli yeteneklerin gelişmesini sağlıyor. Her şeyi çabucak kavrayan zihinleri ve adeta sünger gibi her bilgiyi özümseyen beyinleri sayesinde çocuklar yabancı dilleri hızlı bir şekilde öğrenebiliyor. Eğitim sırasında gerçekleştirilen aktiviteler çocukları hayata ve sosyal ortamlara hazırlıyor. Gelin birlikte yabancı dil eğitiminin çocuklara kazandırdığı bazı niteliklere göz atalım.

Yabancı Dil Öğrenmek Farklı Bakış Açıları Kazandırır

Birden fazla dil bilen insanların diğer insanlara oranla en büyük avantajları, dünyaya oldukça farklı bir gözle bakabilmeleridir. Yabancı dil öğrenimine çocuk yaşta başlandığı takdirde çocuklar sürekli olarak farkı kültürler ve farklı düşünce biçimleriyle iç içe olurlar. Bu durum, onların farklı sorunlar için farklı çözümler üretmesini ve olaylara geniş bir pencereden bakabilmesini sağlar. 

Çocuklar için Dil Eğitimi Eğlencelidir

Çocuklar için hazırlanan dil eğitimleri klasik derslerden ziyade bir oyun şeklinde gerçekleşir. Ebeveynler her ne kadar çocuklarının zorlanabileceğini düşünseler de çocuklar için dil öğrenimi aslında keyifli bir aktivitedir. Alanında uzman eğitimciler çocuklara dil eğitimini neşeli ve öğretici aktiviteler ile sağlarlar.

Yabancı Dil Eğitimi Çocukların Diğer Derslerdeki Başarısını da Artırabilir

Yapılan araştırmalar sonucunda yabancı dil eğitimi alan çocukların diğer derslerinde de başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Yabancı dil öğrenimi etkisini kısa sürede gösteren ve çocuklara başarılı hissettiren bir etkinliktir. Çocuklar basit bir cümle kurduklarında dahi başarılı hisseder ve kendilerine güvenirler. Bu durum onların eğitimlerine daha heyecanlı yaklaşmasını sağlayabilir.

Yabancı Dil Eğitimi Çocukların Hafızasını Geliştirir

Yabancı dil öğrenmenin bir diğer faydası ise gelişen hafızadır. Çocuklar öğrendikleri birçok şeyi çaba göstermeden ezberleme eğilimindedir. Çocukların bu yeteneği yabancı dil kartları ve oyunlarıyla desteklendiğinde ezberleme yetenekleri ve hafızaları büyük oranda gelişir. 

Eğer sizler de çocuklarınızın çok daha parlak bir geleceğe ve parlak bir zihne sahip olmasını istiyorsanız yabancı dil eğitimine erken yaşta başlayabilirsiniz. Çocuklarınızın dil öğrenimini uzmanlara emanet etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili bağlantı: https://www.englishpark.com.tr/kategori/73/junior-Egitimimiz-Hakkinda

 

 

 

 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • info@englishpark.com.tr
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54