Blog
Yabancı Dil Öğrenmenin En Keyifli 9 Yolu

Yabancı dil öğrenme için harcanan süre bir hayli uzun olduğundan küçük büyük demeden herkes bu süreci daha keyifli bir hale getirmeye çalışıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin büyük bir zamanı bölüm derslerine çalışmakla geçtiğinden bu öğrenciler yabancı dil öğrenme konusunda daha efektif ve daha keyifli yollar arıyorlar. Yabancı dil öğrenimi sanıldığı gibi monoton ve klasik olmak zorunda değil. Sizin için hazırladığımız bu 10 madde ile yabancı dil öğrenimini çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

 

1 – Yabancı Dil Öğrenmek İçin O Dilin Konuşulduğu Ülkede Eğitim Alın

Bir yabancı dili öğrenmenin en kolay yolu; sürekli o dile maruz kalmaktır. Eğer maddi durumunuz bunun için uygunsa yurt dışında eğitim almak yabancı dil öğrenimi konusunda sizlere büyük bir sıçrama yaşatacaktır. Özellikle üniversite öğrencileri Mevlana ve Erasmus gibi projeler sayesinde yurt dışına çok daha kolay bir şekilde erişebiliyor. Yurt dışında eğitim almanın tek faydası tabii ki de yabancı dil öğrenimi olmuyor. Yeni bir kültürü tanımak, bakış açınızı değiştirmek ve unutamayacağınız tecrübeler elde etmenin haricinde yurt dışında dil eğitimi CV’nizde de oldukça etkileyici gözüküyor.

yabanci dil icin yurtdisi egitimi

2 – Yabancı Dizi ve Filmler İzleyin

Yabancı dizi ve film izlemenin öğrenim konusundaki etkisi herkes tarafından bilinse de birçok insan bunu bilinçsiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Yabancı dizi ve film izlemenin dahi oldukça efektif yolları bulunuyor. İngilizceden örnek vermek gerekirse; yabancı dizi ve filmler sayesinde pek çok aksana aşinalık kazanabiliyor ve ezberlemenize gerek kalmadan birçok cümle kalıbını öğrenebiliyorsunuz! Peki dizi ve filmlerden nasıl daha çok verim alabilirsiniz? Gelin madde madde inceleyelim:

 

  • Altyazılı İzleyin: Eğer yabancı dil seviyeniz pek iyi bir noktada değilse dizi ve filmleri ilk olarak Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz. Ancak belirli bir raddeye eriştikten sonra dizi ve filmleri orijinal dilinde altyazılı bir şekilde izlemelisiniz. Dizi ve filmleri bu şekilde izlediğinizde hem dinleme kabiliyetiniz gelişecek hem de gramer ve kelime gibi konularda gelişme göstereceksiniz.
  • Dizi ve Film İzlerken Kulaklık Kullanın: Amaç yabancı dil öğrenme olduğunda dahi birçok insan dizi ya da film izlerken dikkatini dağıtacak şeylerle uğraşıyor. Bu seansın daha verimli olmasını istiyorsanız öncelikle telefonunuzu kenara koymalı ve tamamen izlediğiniz filme ya da diziye odaklanmalısınız. Bu yapımları kulaklıkla dinlemek hem o dili daha iyi algılamanızı sağlayacak hem de aksan konusunda size yardımcı olacak.

yabanci dizi ve film izleme

 

3 - Yabancı Dilde Şarkı Dinleyin ve Tekrar Edin

Şarkı dinlemek şüphesiz dünyanın en keyifli şeylerinden birisidir. Peki şarkı dinlemenin yabancı dil öğrenme konusunda size fayda sağlayabileceğini biliyor muydunuz? Bunu gerçekleştirirken hem yeni şarkılar tanıyacak hem de yabancı dil yeteneklerinizi geliştireceksiniz. Bunun için şarkı dinlerken şarkının size ne sunduğunu anlamaya çalışmalı, sanatçıyla birlikte siz de şarkı söylemeli ve boş zamanlarınızda en sevdiğiniz şarkıları tercüme etmelisiniz. Şarkıları tercüme etmek edebi yapıları sebebiyle biraz zor olabilir ancak bunu düzenli bir şekilde uyguladığınızda size çeviri yeteneği konusunda benzersiz faydalar sağlayacak.

yabanci dilde sarki dinleyin ve tekrar edin

4 – Youtube Gibi Platformlardan Faydalanın

Yabancı dil öğrenmenin en etkili yolunun o dile maruz kalmak olduğunu belirtmiştik. Youtube videoları bu konuda sizlerin en büyük destekçisi oluyor. Teknoloji sayesinde dünyanın dört bir yanından insanlara ve kültürlere ulaşmak artık çok kolay. Öğrenmek istediğiniz dilde eğitim veren ya da o dilin kültürünü tanıtan pek çok Youtuber bulunuyor. Hatta bazı Youtuberlar doğrudan dil eğitimi dahi verebiliyor.

yabanci dil egitimi icin youtubedan faydalanin

5 - Öğrendiklerinizi Cümlelere Dökün

Yabancı dil söz konusu olduğunda Türkiye’de yaşayan birçok kişinin ağzından şu cümleler dökülüyor: “Anlıyorum ama konuşamıyorum!”. Bunun en büyük sebebi yabancı dil öğrenmenin yalnızca kağıt üzerinde çalışmaktan ibaret sanılması oluyor. Eğer yabancı dili anlayabildiğiniz kadar iyi konuşmak istiyorsanız durmadan pratik yapmalısınız. Üstelik yabancı dilleri konuşmak için herhangi bir partnere de ihtiyacınız olmuyor. Gün içerisinde öğrendiğiniz kelimeleri ve cümle kalıplarını kendi kendinize tekrar ederek bunların daha kalıcı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Yabancı dilde konuşurken kendinizi telefonla kayıt altına alabilir ve bu sayede tam olarak nerede hata yaptığınızı anlayabilirsiniz. Yabancı dili cümlelere döktükçe hem konuşma yeteneğinizin hem de aksanınızın iyileştiğini gözlemleyeceksiniz.

yabanci dili cumlelere dokun

6- Elektronik Cihazlarınızı Öğrenmek İstediğiniz Yabancı Dilde Kullanın

Dijitalleşen dünyada telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlar günümüzün büyük bir kısmını kaplıyor. Bu cihazları öğrenmek istediğiniz yabancı dilde kullanmak yabancı dil öğrenme konusunda sizlere büyük bir fayda sağlıyor. Telefonlar ve bilgisayarlarda “Ayarlar”, “Kabul Et, “Reddet”, “Oynat” ve “Durdur” gibi basit komutların aksine oldukça komplike komutlar da bulunuyor. Bunlara sürekli olarak maruz kalmak çaba göstermeseniz de bu kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenmenizi sağlıyor.

elektronik cihazlari yabanci dilde kullanin

7 – Kelime Kartları Hazırlayın

Yabancı dil öğrenme konusunda insanları en çok zorlayan hususlardan birisi de kelime ezberlemek oluyor. Ancak kelime ezberlemenin çok daha keyifli ve efektif yolları bulunuyor. Gün içerisinde bilmediğiniz kelimeleri bir not defterine kayıt edin ve gün sonunda bu kelimeleri Türkçe çevirileriyle birlikte kelime kartlarına dökün. Bu kartları sürekli olarak yanınızda taşıyın ve toplu taşıma araçları gibi boş zamanınızın olduğu noktalarda kullanın. Böylece hem kelimeleri çok daha hızlı öğreneceksiniz hem de boş zamanlarınızı efektif bir şekilde değerlendirebileceksiniz. Ayrıca bu kelime kartlarına öğrenmekte zorladığınız gramer kurallarını ve günlük konuşma kalıplarını da ekleyebilirsiniz.

yabanci dil icin kelime kartlari hazirlayin

8 - Yabancı Arkadaşlar Edinin

Yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla üretilmiş pek çok telefon aplikasyonu bulunuyor. Bu platformlarda yabancı dil öğrenmek isteyen insanlar eşleşiyor ve birbirlerine yardımcı oluyor. Bu aplikasyonlar aracılığıyla kendinize yabancı arkadaşlar edinin ve onlarla düzenli olarak iletişim kurun. Böylece hem hedeflediğiniz yabancı dilde gelişim gösterebilir hem de o dilin kültürü hakkında pek çok bilgiye birinci elden erişebilirsiniz. Ayrıca günün birinde yurtdışına çıkarsanız size rehberlik edecek bir arkadaş da edinmiş olursunuz.

yabanci arkadaslar edinin

9 – Yabancı Dil Öğrenme Konusunda Sosyal Medya Büyük Bir Yardımcıdır

Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları hayatımızda gerçekten büyük bir yer kaplıyor. İnsanların birçoğu günde en az 1 saatini sosyal medya platformlarına ayırıyor. Neyse ki sosyal medya platformlarına ayrılan bu zamanı dahi yabancı dil öğrenme için kullanmak mümkün oluyor. Sosyal medya hesaplarınızda öğrenmek istediğiniz dilde paylaşım yapan fenomenleri takip edebilir ve direkt olarak o dilin mutfağında pişebilirsiniz. Sosyal medya fenomenleri aracılığıyla dizilerde ya da kitaplarda duyamayacağınız pek çok cümle yapısına erişebilirsiniz.

yabanci dil ogrenmede sosyal medya onemlidir

Bonus: English Park’tan Eğitim Alın

Yabancı dil öğrenme konusunda yapılabilecek en efektif şeylerden birisi de profesyonel kurumlardan eğitim almak oluyor. English Park, yabancı dil öğretimi konusundaki tecrübesi ve vizyonuyla dil öğrenmek isteyen kişilere oldukça faydalı eğitimler sağlıyor. English Park’ın uzman kadrosu dil öğretimi konusunda kalıplaşmış yöntemlerden kaçınıyor ve bir dili her açıdan eksiksiz bir şekilde öğrenmenizi sağlıyor. Dil, en basit tanımıyla bir sistemler bütünüdür ve bu sistemde yer alan çarklardan biri yetersiz kaldığı takdirde sistem verimli bir şekilde çalışamamaktadır. Yani yabancı dil öğrenme yalnızca kelime ve gramer kuralları ezberlemekten ibaret değildir. English Park eğitmenleri yenilikçi vizyonlarıyla öğrencilerinin yabancı dilde konuşma, yazma, okuma ve dinleme yeteneklerinin tümünü geliştirmeyi hedefliyor. Eğer sizler de yabancı dil öğreniminizi çok daha keyifli ve başarılı bir hale getirmek isterseniz English Park’tan eğitim almayı tercih edebilirsiniz. Seviyenizi tespit etmek ve size özel bir eğitim planı oluşturulmasını isterseniz buraya, doğrudan bizimle iletişime geçmek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • [email protected]
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54