Blog
Bir Lisan Bir İnsan Mıdır

Bu beylik sözü duymayan yoktur. Özellikle büyüklerimizden sıklıkla duyduğumuz bir cümledir “Bir lisan bir insandır” cümlesi. Bunun sebebi elbette yabancı dil bilmenin insana kazandırdıklarıdır. Günümüz dünyasında en az bir yabancı dil bilmek bile yetersizken, bu sözün ne kadar doğru olduğunu tartışmak yersiz olacaktır.

En basitinden şöyle düşünelim; gelişen teknoloji ve internet ortamı bile dünyada en çok kullanılan dil olan İngilizce bilmeyi gerektirir. Gerek kullanmakta olduğumuz akıllı telefonlara gerekse tabletlere yüklediğimiz oyunlar, uygulamalar bile belli düzeyde İngilizce bilmeyi gerektirir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda interneti ya da bu uygulamaları kullanmamak ise söz konusu değildir. Değişen dünya düzeni içinde artık gazetelerin ve hatta kitapların dahi internet ortamında okunduğunu düşünürsek, bu düzene ayak uyduramayanların sayısının çok az olduğunu tahmin edersiniz.

Bir lisan bir insandır argümanının bir diğer ayağı ise iş hayatıdır. Hangi alandan mezun olmuş olursa olsun kişilerin yine en az bir dil biliyor olması iş hayatının olmazsa olmazlarındandır. Doktor, avukat, memur ya da öğretmen fark etmeksizin belli seviyede yabancı lisan bilmesi zaruridir. Kaldı ki günümüzde birçok meslek dalıyla ilgili makale, yazı, arşiv ve diğer kaynaklar da İngilizcedir. Kişisel ve mesleki gelişimine önem veren bireyin bu kaynaklardan faydalanması kaçınılmazdır.

Ülkemizde hızla artan özel okul ve üniversitelerin sayısına bakarak da bir lisanın bir insan olduğu gerçeğini idrak edebiliriz. Özellikle son on yılda yabancı dil eğitimine verilen önem hızla artmıştır. Bunun en güzel kanıtı ise, yabancı dil eğitimine başlama yaşına bakmaktır. Anaokulu ve hatta kreşlerde yabancı dil eğitimine başlanmaktadır. Hatta bu kreşlerde zaman zaman ikinci yabancı dil eğitimi bile verilmektedir. Yabancı dil eğitimine erken yaşta başlanması, çocuğun analitik düşünme, problem çözme, çok boyutlu düşünme gibi birçok zihinsel becerisinin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Bu kazanımlara sahip çocuğun ergenlik ve olgunluk dönemleri de diğer bireylere göre farklı olacaktır.

Görüldüğü gibi en az bir yabancı dil bilmek bile bireye sayısız avantaj sağlamakta, günümüz rekabet ortamında rakiplerinizden bir adım önde olmanıza imkan vermektedir. Büyüklerimizin de sıklıkla dile getirdiği gibi bir lisan bir insandır. 

english park
Türkiye'nin EN İyi, EN Kaliteli ve EN Güvenilir İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Toefl, Yds, Sat, Ielts, Gmat, Proficiency, Pte, Toeic Kurs Merkezi...

İletişim Bilgileri

  • Şirinevler Meydanı Meriç Sok. No:12

    Bahçelievler / İstanbul

  • (212) 552-2054
  • info@englishpark.com.tr
Copyright © 1996 englishpark.com.tr | Bu Sitede Bulunan Yazı, Görsel ve Video Gibi Hiçbir İçerik İzinsiz Olarak Kesinlikle Kullanılamaz.
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı
Hemen TIKLA-ARA!
+90 532 666 62 66 Şirinevler Şubesi (0212)552 20 54